13 °C Budapest

Százezreket követel a magyar kamucég: megszívja, aki fizet

2018. május 3. 09:02

Számlának látszó iratot küldözget egy Intercontact Mérnökiroda Kft. nevű cég. Főleg a középvállalkozások a célpontja: pénzt követelnek, mondván, nem fizették be a számlát, ha pedig a cégek nem fizetnek, telefonon is megkeresik őket. Csakhogy az egész átverés, azok járnak jól, akik résen vannak és eszük ágában sincs fizetni.

100 ezer forint körüli össgeről küldözget számlát magyar vállalkozásoknak egy gárdonyi cég, az Intercontact.  A papír azonban nem számla, apróbetűvel rajta van, hogy ez igazából csak egy ajánlat - írja az Index, amelynek több olvasóját is megtalálta a cég.

P.-éktől például majdnem százezret követeltek, de résen voltak, nem fizettek. G. -éknél nem érték be a levéllel, miután a cég nem fizetett, egy nő fel is hívta őket, követelve a pénzt. A kolléga, akivel beszélt, megkérte, hogy küldje el a számla másolatát, legyen szíves, mert ők nem tudják, hogy potnosan miért kéne fizetniük még. G. végül maga hívta vissza a nőt, hogy mégis mit akar a kamuszámlájával. "A néni egészen rutinos, mert fizetési felszólítást csak szóban tesz, írásban csak a számlát küldi, ahol is elhelyez egy tartalmilag irreleváns zavaros megjegyzést, amire később hivatkozhat, ha lebukna. Ha pedig valaki élesebben reklamál, akkor egyből küldi a storno számlát és közli, hogy tévedés történt" - írta nekik az egyik vállalkozó, aki fel is akarta jelenteni, de a dolog nem ment könnyen, így inkább hagyta az egészet.

Az Index már néhány éve is írt a cégről és az átverésről, de a nő nem igazán volt készséges. Viszont biztos, hogy sokak ész nélkül fizetnek a s látszólagos számlát kézhez kapva: a cég az elmúlt fél év alatt 3,3 milliós árbevétel mellett csinált rögtön 1,7 milliós adózott eredményt az "egyéb információs szolgáltatással".

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem