9 °C Budapest
Százezreket követel a magyar kamucég: megszívja, aki fizet

Százezreket követel a magyar kamucég: megszívja, aki fizet

2018. május 3. 09:02

Számlának látszó iratot küldözget egy Intercontact Mérnökiroda Kft. nevű cég. Főleg a középvállalkozások a célpontja: pénzt követelnek, mondván, nem fizették be a számlát, ha pedig a cégek nem fizetnek, telefonon is megkeresik őket. Csakhogy az egész átverés, azok járnak jól, akik résen vannak és eszük ágában sincs fizetni.

100 ezer forint körüli össgeről küldözget számlát magyar vállalkozásoknak egy gárdonyi cég, az Intercontact.  A papír azonban nem számla, apróbetűvel rajta van, hogy ez igazából csak egy ajánlat - írja az Index, amelynek több olvasóját is megtalálta a cég.

P.-éktől például majdnem százezret követeltek, de résen voltak, nem fizettek. G. -éknél nem érték be a levéllel, miután a cég nem fizetett, egy nő fel is hívta őket, követelve a pénzt. A kolléga, akivel beszélt, megkérte, hogy küldje el a számla másolatát, legyen szíves, mert ők nem tudják, hogy potnosan miért kéne fizetniük még. G. végül maga hívta vissza a nőt, hogy mégis mit akar a kamuszámlájával. "A néni egészen rutinos, mert fizetési felszólítást csak szóban tesz, írásban csak a számlát küldi, ahol is elhelyez egy tartalmilag irreleváns zavaros megjegyzést, amire később hivatkozhat, ha lebukna. Ha pedig valaki élesebben reklamál, akkor egyből küldi a storno számlát és közli, hogy tévedés történt" - írta nekik az egyik vállalkozó, aki fel is akarta jelenteni, de a dolog nem ment könnyen, így inkább hagyta az egészet.

Az Index már néhány éve is írt a cégről és az átverésről, de a nő nem igazán volt készséges. Viszont biztos, hogy sokak ész nélkül fizetnek a s látszólagos számlát kézhez kapva: a cég az elmúlt fél év alatt 3,3 milliós árbevétel mellett csinált rögtön 1,7 milliós adózott eredményt az "egyéb információs szolgáltatással".

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 16. péntek
Csongor
15. hét
Április 16.
A hang világnapja
EZT OLVASTAD MÁR?