28 °C Budapest
Rommá keresheted magad Budapesten: ennyit hoz egy trafik, gíroszos, szolárium

Rommá keresheted magad Budapesten: ennyit hoz egy trafik, gíroszos, szolárium

2018. március 21. 05:30

Amikor rákeresünk valamire a Google-ben, a keresőmotor már az első szavak begépelése után megpróbálja kitalálni, hogy tulajdonképpen mire is leszünk kíváncsiak, és keresési javaslatokat mutat a keresőmező alatt. A Pénzcentrumon rendszeresen megválaszolunk olyan keresési javaslatokat, amelyek pénzzel kapcsolatos szavak begépelése után jelennek meg. Ezennel arra vállalkoztunk, hogy megnézzük, mennyit hoz a konyhára egy gíroszos, egy hektár föld, egy trafik, egy szolárium vagy egy kocsma. 

Már nagyon sok, pénzzel kapcsolatos keresőszavak alapján megjelenített keresési javaslatot válaszoltunk meg itt a Pénzcentrumon, azért hogy az olvasóinknak már keresnie se kelljen az interneten. A keresési javaslatok a Google-ön való keresés közben, a keresőmező alatt jelennek meg. Az, hogy mit dob fel a keresőmotor, nagyban befolyásolja, hogy eddig mire kerestünk rá, mások mire kerestek rá, valamint, hogy mik azok a szavak, amelyeket már begépeltünk.

Most azokat a keresési javaslatokat válaszoltuk meg, amelyeket a Google-kereső akkor dobott ki, amkor beírtuk "mennyit hoz". Cikksorozatunk többi részét ide kattintva találod meg.

forrás: Google

Nézzük tehát!

"mennyit hoz egy gyrosos"

Ahogy a legtöbb üzleti vállalkozásnál, egy gíroszozónál is sok mindenen múlik, hogy mennyit lehet vele keresni. Azonban, hogy ne teljesen a sötétben tapogatózzunk, kiválasztottunk egy népszerű budapesti giroszozót, az Üllői úton található Leonidas Gyrost. A fenntartó cég online elérhető beszámolója szerint 2016-ban 16,7 millió forint bevétele keletkezett, amelyből azonban 13,5 milliót elvittek az anyagjellegű, 2,3 milliót pedig a személyi jellegű ráfordítások, és az egyéb levonások után mindösszesen 325 ezer forint nyereség keletkezett a cégen.

"mennyit hoz egy szolárium"

Azt, hogy mennyit hozhat egy szolárium, szintén nehéz pontosan megmondani, nagyban függ attól, hogy mekkora a vendégkör és milyen nagy a szalon. Találomra kiválasztottunk egy szalont, ami Budapesten és vidéken (Vácon) is rendelkezik üzlettel. A fővárosi Lucky Sunban 12, a váciban pedig 8 géppel várják a vendégeket. A fenntartó cég beszámolója szerint 2016-ban a két szalon mindent figyelembe véve 21,9 millió forint bevételt termelt, de a költségek majdnem elvitték a teljes bevételt, hisz ezek 20,9 millió forintot tettek ki.

"mennyit hoz egy méhcsalád"

Egy korábbi cikkünkhöz megkerestünk egy amatőr méhészt, aki elmondta, hogy egy család, amely mellesleg nyáron akár 60 ezer méhből is állhat, olyan 40-60 kilogramm mézet tud termelni évente, amelyet kilónként akár kétezer forintért is értékesíthetsz kistermelőként. Ebből könnyű kiszámolni, hogy évente 80-120 ezer forintot hozhat egy méhcsalád. A Pénzcentrum megkeresésére a méhész azt is hozzátette, hogy a viszonylag magas első évi költségek és a sok ráfordított energia miatt leginkább nagyban éri meg méhészkedni, bár hobbinak sem utolsó, de akkor meg ne akarjuk magunkat degeszre keresni.

"mennyit hoz egy hektár föld"

Először is fontos eldönteni, hogy szántóföldként vagy kertészetként szeretnénk hasznosítani a földet. A tiszta haszon a végén, ha szántóföldként hasznosítjuk (mondjuk kukoricát termelve), jó esetben százezer forint lesz, kertészetként viszont (például paradicsomot, paprikát termelve), akár 1-1,5 millió forint is lehet a profit Gönczi Krisztina, az Agrárszektor vezető szerkesztője szerint.

Kukoricát ugyanakkor ne akarjunk 200 hektár alatt termelni

- tette hozzá lapunknak a szakértő.

"mennyit hoz egy trafik"

Az, hogy mennyit is hoz egy trafik, nagyban függ attól, hogy hol nyerte el valaki a koncessziós jogot. A szerencse úgy hozta, hogy a Bimba Tabak Bt. három trafik koncessziós jogot nyert el a XIII. kerületben. Az egyik boltot a Nyugati pályaudvarnál, a másikat az újlipótvárosi Balzac utcában, a harmadikat pedig a Béke út 13-19-ben nyitották meg. A három trafik 2016-ban több mint félmilliárd forint, pontosabban 523,7 millió forint bevételt termelt, adózott eredményük pedig 29,8 millió forint volt.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ezzel szemben a Bogdány Trafik Bt., ami egy nyírbogdányi trafikot üzemeltet, csupán 49,3 millió forintos bevételt ért el 2016-ban, adózott nyeresége pedig mindösszesen 1,7 millió forint lett. Ez egyébként már jó év lehetett a betéti társaságnak, mivel 2015-ben 823 ezer forint veszteséget termelt, 42,5 milliós bevétel mellett.

 

"mennyit hoz egy kocsma" és "mennyit hoz egy étterem"

Azt, hogy mennyit hoz egy kocsma vagy étterem, szintén nagyon sok körülmény befolyásolja, ráadásul a legtöbb általunk ellenőrzött kocsma papíron veszteséget termelt 2016-ban. Vendéglátós forrásaink szerint ugyanakkor egy jól üzemeltetett kocsma a bevétel harmadát is megtermelheti nyereségként.

"mennyit hoz a stanazolol"

Először is kezdjük ott, hogy a stanazolol egy szteroid, a "mennyit hoz" típusú kérdés pedig arra utal, hogy elég sokan próbálják kideríteni, hogy hány kilót nőhetnek tőle (azaz mennyi izmot szedhetnek fel a segítségével). Ezt viszont nagyon nem ajánljuk.

A testépítésben való alkalmazása orvosilag, és gyógyszerhatósági szempontból sem elfogadott

- írja "orvos válaszol" rovatában az Egészség Kalauz, és azt is hozzáteszik, hogy hosszan tartó alkalmazása többek között impotenciához, menstruációs zavarhoz, szív-érrendszeri zavarokhoz és májproblémákhoz is vezethet.

"mennyit hoz a danabol"

Mivel a danabol is egy szteroidot takar, csak ismételni tudjuk magunkat. Testépítéshez orvosilag nem ajánlott és rendkívül sok mellékhatása van.

"mennyit hoz egy weboldal"

Ezt lehetetlen megmondani, de jó reklámelhelyezéssel és érdekes tartalommal egy kisebb blog is hozhat néhány tízezer forintot havonta, ha pedig egy webshopot vagy közösségi oldalt üzemeltetünk, akkor pedig a határ a csillagos ég. A Facebook péládul 40,65 milliárd dollár bevételt termelt 2017-ben, az Amazon nettó bevétele pedig a 60 milliárd dollárt is meghaladta az elmúlt év negyedik negyedévében.

NEKED AJÁNLJUK
Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 11. csütörtök
Zsuzsanna, Tiborc, Lilian
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?