6 °C Budapest
Magyarországot is elérte a drágulás: többe kerül a fuvarozás

Magyarországot is elérte a drágulás: többe kerül a fuvarozás

2017. november 6. 09:03

A költségek emelkedése miatt a Rail Cargo Hungaria Zrt. és a Waberer's International Nyrt. egyaránt árat emel - írta a Világgazdaság.

A fuvarozók Európa-szerte árat emelnek, ami Magyarországot is elérte. A Waberer's közlése szerint a folyamat átlagosan 8 százalékos növeléssel kezdődik meg. A Rail Cargo pontos számot nem jelölt meg, de az európai fuvarpiacon 6 százalékról beszélt. Az áremelésnek piaci okai vannak a cégek szerint. Lajkó Ferenc, a Waberer's vezérigazgatója közölte, a közúton emelkednek a gépkocsivezetők, a szellemi állomány, a járművek költségei, és magasabbak a biztosítási díjak, de szerinte a túlélés kulcsa egyébként is az áremelés.

Kovács Imre, a Rail Vargo igazgatóságának elnöke arról beszélt, hogy a vasutat a pályaépítések miatt a közúti fuvarozásnál lényegesen nagyobb költségek sújtják, kiadásaik 20-30 százalékkal növekedtek.

Költségeinket hozzá kell igazítanunk a megváltozott üzleti környezethez

- jelentette ki.

Az Rail Cargónál egyébként a fejlődés gátja a munkaerőhiány: több mozdonyvezetőre, kocsivizsgálóra, egyéb szakalkalmazottra lenne szükség. A Világgazdaságnak Lajkó Ferenc azt mondta, a Waberer’snél nincs ilyen gond. Úgy fogalmazott, elsősorban az elmúlt három évben bevezetett munkavállalói csomaggal, sofőrbarát technológiákkal és a társaságnak a hazai gépjárművezető-képzésben való részvételével magyarázza. Ám mindezek súlyos összegekbe kerülnek, így az áremelés elkerülhetetlen.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?