Magyarországot is elérte a drágulás: többe kerül a fuvarozás

Magyarországot is elérte a drágulás: többe kerül a fuvarozás

2017. november 6. 09:03

A költségek emelkedése miatt a Rail Cargo Hungaria Zrt. és a Waberer's International Nyrt. egyaránt árat emel - írta a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A fuvarozók Európa-szerte árat emelnek, ami Magyarországot is elérte. A Waberer's közlése szerint a folyamat átlagosan 8 százalékos növeléssel kezdődik meg. A Rail Cargo pontos számot nem jelölt meg, de az európai fuvarpiacon 6 százalékról beszélt. Az áremelésnek piaci okai vannak a cégek szerint. Lajkó Ferenc, a Waberer's vezérigazgatója közölte, a közúton emelkednek a gépkocsivezetők, a szellemi állomány, a járművek költségei, és magasabbak a biztosítási díjak, de szerinte a túlélés kulcsa egyébként is az áremelés.

Kovács Imre, a Rail Vargo igazgatóságának elnöke arról beszélt, hogy a vasutat a pályaépítések miatt a közúti fuvarozásnál lényegesen nagyobb költségek sújtják, kiadásaik 20-30 százalékkal növekedtek.

Költségeinket hozzá kell igazítanunk a megváltozott üzleti környezethez

- jelentette ki.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az Rail Cargónál egyébként a fejlődés gátja a munkaerőhiány: több mozdonyvezetőre, kocsivizsgálóra, egyéb szakalkalmazottra lenne szükség. A Világgazdaságnak Lajkó Ferenc azt mondta, a Waberer’snél nincs ilyen gond. Úgy fogalmazott, elsősorban az elmúlt három évben bevezetett munkavállalói csomaggal, sofőrbarát technológiákkal és a társaságnak a hazai gépjárművezető-képzésben való részvételével magyarázza. Ám mindezek súlyos összegekbe kerülnek, így az áremelés elkerülhetetlen.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09