Csúnyán megégette magát Kökény Attila: sorra mennek csődbe a cégei

Csúnyán megégette magát Kökény Attila: sorra mennek csődbe a cégei

2016. október 29. 16:43

Hiába próbálkozott Kökény Attila sokmindennel, sorra csődbe mentek vállalkozásai. Nincs egyébként ezzel egyedül Magyarországon, a hazai cégadat változásokat tekintve ugyanis a cégek belügyei is távol vannak a stabilitástól.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Hiába próbálkozott bőszen, egytől-egyig csődbe mentek Kökény Attila vállalkozásai - írja az AcNews. "Miskolcon üzemeltettem régebben egy büfét. Pár hónapig működött, és rá kellett jönnöm: a zenén kívül semmiben nem vagyok szerencsés.

Bármibe fogtam eddig, minden rosszul végződött.

Egyik alkalommal egy sikeres vállalkozásba befektetőként kerültem bele, rövid időn belül az is csődöt mondott. Párommal, Adrival úgy döntöttem, hogy maradok a zenélésnél" - mondta a Megasztár egykori felfedezettje.

Küszködnek a magyar cégek

Nem csak Kökény Attila bajlódik mostanság cégeivel. A hazai cégstruktúra nem csak kívülről nézve fortyog, de a cégadat változásokat tekintve a cégek belügyei is távol vannak a stabilitástól.

"Még nincs is vége az évnek, de 2016-ban a cégek 11 százalékánál történt tulajdonosváltás"

- nyilatkozta nemrég Pertics Richárd az Opten Kft. céginformációs igazgatója.

A cégek tulajdonosi szerkezetében és egyéb alapparamétereiben szükségszerűek lehetnek a változások, azonban a változások gyakorisága árulkodó lehet a cégek életében.

A változások egyik legmeghatározóbb típusa a tulajdonosi szerkezetben történő változások, hiszen ez esetben jó eséllyel alapjaiban változhat a cég jellege. 2016 január és szeptembere között több mint 60 ezer cég esetében változott a tulajdonosi szerkezet valamilyen formában, ami nem túl biztató jelenség a hazai cégstruktúra egészének stabilitására nézve.

A szokásos ügymenet mellett nem ritkák az extrém esetek sem, például 300 cég legalább 3-szor váltott tulajdonost csak az idei év során, ezek vélhetően nem szokványos gazdasági tevékenység eredményei

- mondja Pertics Richárd.

A tulajdonos vagy székhelyváltozások többnyire még magyarázhatók is lennének életszerű indokokkal, ugyanakkor a főtevékenységek tömeges cseréje már érdekesebb kérdés. 2016-ban több mint 10 ezer cégnek változott a főtevékenysége, tehát a teljes profilváltások száma is jelentős. Ez részben indokolható technikai hatásokkal és tényleges profilváltásokkal, de ez a nagyságrend nem egy túl kiegyensúlyozott gazdaságról árulkodik.

Szintén nem ritka az éven belüli többszöri főtevékenység váltás, ami már önmagában is érdekes kérdéseket vet fel, mindenesetre azt bátran állíthatjuk, hogy az üzleti tervek nem minden cég esetében elég kiforrottak a hosszú távú működéshez.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?