-1 °C Budapest

Bajban a magyar celebpár: a NAV célkeresztjébe kerültek

Pénzcentrum
2015. szeptember 4. 15:30

A Blikk szerint "rászállt" a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Palik László (53) cégeire. A lap úgy tudja, két vállalkozására is végrehajtást kért az adóhivatal.

A volt riporter családi vállalkozására, a Zöld Ember Kulturális Szolgáltató és Kertészeti Bt.-re, valamint a Héder Barnával közös vállalkozására, az ATSA Fitness és Egészségmegőrző Kft.-re is végrehajtást kért az adóhivatal.

Palikék családi vállalkozásába a felesége, Marsi Anikó beltagként, férje pedig kültagként van feltüntetve. Ez azt jelenti, hogy aláírásra csupán az ügyvezetőként is szereplő felesége jogosult.

A NAV Észak-budapesti Adóigazgatósága hátralékkezelési osztálya tavaly ősszel kért végrehajtást a cégre, amely azóta is hatályban van. Valószínűleg adóelmaradás miatt kerültek a NAV látókörébe - írja a Blikk.

Cégek tízezrei szűnnek meg évente

2013-ban összesen 39 500 felszámolás, végelszámolás és kényszertörlés elindítását tette közzé a cégbíróság, tavaly viszont már 57 ezer feltehetőleg cégtörléshez vezető eljárás indult el - derül ki az Opten adataiból.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az Opten szakértői azt várják, hogy idén ismét rekordot dönt a megszűnések száma, ugyanakkor látnak olyan folyamatokat a cégvilágban, amelyek bizakodásra adhatnak okot.

Tavaly éves átlagban havonta 1453 új felszámolást tett közzé a cégbíróság, idén viszont már csak 930-at. Ez mindenképpen pozitív fejlemény, azt jelenti, hogy egyre kevesebb cég hagy hátra működő vállalkozásokat is sújtó adósságokat megszűnésekor.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 29. 16:06