17 °C Budapest
Melyik pláza lesz zárva vasárnap? Friss országos lista

Melyik pláza lesz zárva vasárnap? Friss országos lista

2015. március 4. 12:31

Friss listát tett közzé a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége (MBSZ) arról, hogy lesznek nyitva a plázák vasárnaponként március 15-e után.

A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének legfrissebb összesítése szerint a plázák többsége március 15-e után is fogadja a látogatókat vasárnapi napokon.

Budapesten a klasszikusnak módható, jellemzően több szintes, esetenként több tízezer négyzetméter alapterületű, több száz - kiskereskedelmi, vendéglátó, szórakoztató és szolgáltató - üzletet magában foglaló házak esetében, melyből 22 található a fővárosban, mindösszesen 8 bevásárlóközpontban nem működik mozi. Vidéken ezen plázák esetében 28 bevásárlóközpontból 9 üzemel mozi nélkül.

Azok a bevásárlóközpontok, ahol mozi van, nyitva fog tartani vasárnapi napokon, továbbá az éttermek, kávézók és azon szolgáltatók és kereskedelmi üzletek is, akik nem esnek a törvény hatálya alá, 200 nm-nél kisebbek és a tulajdonos, vagy családi segítő dolgozik az üzletben.

Az elmúlt napokban azonban az is kiderült, hogy egyre több olyan bevásárlóközpont is fogadni fogja a látogatókat, ahol nincs mozi. Budapesten 4 olyan bevásárlóközpont is kinyit ahol nincs mozi, vidéken a 9 mozi nélküli plázából 6 tervezi, hogy kinyit vasárnapi napon.

A szövetség azt valószínűsíti, hogy a szombati napokon nagy zsúfoltságra kell készülni, többek között emiatt több bevásárlóközpont is tervezi a hosszított nyitva tartást, jellemzően csütörtöki, pénteki és szombati napokon. Várhatóan az esti nyitva tartást hosszabbítják meg 1 órával, így jellemzően Budapesten este 9 óra helyett 10 óráig várják a vásárlókat, míg vidéken az eddigi este 8 óra helyett 9 óráig lesznek nyitva. Vidéki házak esetében felmerült a reggeli korábbi nyitás is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


Bár a bevásárlóközpontok üzemeltetői szerint a lépés káros a gazdaságra és a társadalomra egyaránt. Mint szerdai közleményükben írják, Horvátországban a törvény elfogadása után fél évre, Szlovéniában 1 év után visszavonták a törvényt, Ausztriában tervezik a könnyítést a turisztikailag látogatott helyeken, Franciaországban pedig a napokban jelentősen könnyítettek a szabályozáson.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?