-5 °C Budapest

Melyik pláza lesz zárva vasárnap? Friss országos lista

2015. március 4. 12:31

Friss listát tett közzé a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége (MBSZ) arról, hogy lesznek nyitva a plázák vasárnaponként március 15-e után.

A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének legfrissebb összesítése szerint a plázák többsége március 15-e után is fogadja a látogatókat vasárnapi napokon.

Budapesten a klasszikusnak módható, jellemzően több szintes, esetenként több tízezer négyzetméter alapterületű, több száz - kiskereskedelmi, vendéglátó, szórakoztató és szolgáltató - üzletet magában foglaló házak esetében, melyből 22 található a fővárosban, mindösszesen 8 bevásárlóközpontban nem működik mozi. Vidéken ezen plázák esetében 28 bevásárlóközpontból 9 üzemel mozi nélkül.

Azok a bevásárlóközpontok, ahol mozi van, nyitva fog tartani vasárnapi napokon, továbbá az éttermek, kávézók és azon szolgáltatók és kereskedelmi üzletek is, akik nem esnek a törvény hatálya alá, 200 nm-nél kisebbek és a tulajdonos, vagy családi segítő dolgozik az üzletben.

Az elmúlt napokban azonban az is kiderült, hogy egyre több olyan bevásárlóközpont is fogadni fogja a látogatókat, ahol nincs mozi. Budapesten 4 olyan bevásárlóközpont is kinyit ahol nincs mozi, vidéken a 9 mozi nélküli plázából 6 tervezi, hogy kinyit vasárnapi napon.

A szövetség azt valószínűsíti, hogy a szombati napokon nagy zsúfoltságra kell készülni, többek között emiatt több bevásárlóközpont is tervezi a hosszított nyitva tartást, jellemzően csütörtöki, pénteki és szombati napokon. Várhatóan az esti nyitva tartást hosszabbítják meg 1 órával, így jellemzően Budapesten este 9 óra helyett 10 óráig várják a vásárlókat, míg vidéken az eddigi este 8 óra helyett 9 óráig lesznek nyitva. Vidéki házak esetében felmerült a reggeli korábbi nyitás is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


Bár a bevásárlóközpontok üzemeltetői szerint a lépés káros a gazdaságra és a társadalomra egyaránt. Mint szerdai közleményükben írják, Horvátországban a törvény elfogadása után fél évre, Szlovéniában 1 év után visszavonták a törvényt, Ausztriában tervezik a könnyítést a turisztikailag látogatott helyeken, Franciaországban pedig a napokban jelentősen könnyítettek a szabályozáson.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 8. szerda
Aranka
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?