Boltosok tízezrei nem álltak át az új kasszákra

Pénzcentrum
2014. május 5. 09:32

92 ezer pénztárgépet helyeztek üzembe és kapcsoltak rá a NAV szerveire kedd éjfélig - tájékoztatta a Népszabadságot a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A lap szerint az utolsó napokban tapasztalható rohamot figyelembe véve feltételezhető, hogy megközelíti majd a százezret a határidőig üzembe helyezett gépek száma. Kedd éjfélig kellett beüzemelni a kasszákat azoknak, akik eredetileg a visszavont forgalmazási engedélyű koreai gépeket rendelték meg, valamint ez a határidő volt nyitva a Patkós Cassa ügyfeleinek is.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint továbbra is jelentős azoknak a kereskedőknek a száma, akik jogosultak a támogatásra, de önhibájukon kívül nem jutottak hozzá a pénztárgéphez április 30-ig, mert a szállító nem tudta még átadni a megrendelt eszközt. A szövetség azt kérte a Nemzetgazdasági Minisztériumtól: vizsgálja meg a kialakult helyzetet és tegye lehetővé, hogy a jogszabályokat betartó kereskedők ne essenek el a támogatástól.

A kiskereskedelmi szakértők szerint 140-150 ezer online pénztárgép bekötésére kell számítani, vagyis, ha el is éri a százezret az április harmincadikáig üzembe helyezett gépek száma, a kereskedők egyharmada még továbbra is régi géppel dolgozik, annak ellenére, hogy ezt egyre kevésbé fogja tolerálni az adóhatóság.

NEKED AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07