Milliókat bukott az ismert magyar énekesnő: jól átverték

Pénzcentrum
2014. március 12. 16:22

Csúnyán átverték Szklenár Gabriellát, ismertebb nevén Baby Gabit! A csinos énekesnő öt év után jött rá, hogy álkönyvelő intézi cégük, a Baby Gabi Music House Bt. ügyes-bajos dolgait.

A Blikk információi szerint a kamukönyvelő többek közt az adóbevallásokat sem intézte rendesen, ezért a befizetések is elmaradtak, a NAV hátralékkezelési osztálya pedig végrehajtást indított a bt. ellen. Végül kényszer-végelszámolással megszüntették a céget.

Botrány: így verik át a lakásvásárlókat Magyarországon - KATTINTS!

- Régóta ismertem ezt a nőt, de ezek szerint rosszul... Azt mondta, könyvelő, szívesen segít a cég ügyeiben. Mivel ismerős volt, papírt sem írtunk, hogy vállalja a felelősséget. Azért derült ki, hogy átvert, mert az egyik korábbi cégtársam megtudta: nincs fizetve a társadalombiztosítása - magyarázta a lapnak Gabi.

)

A történtek után az énekesnő mindent alaposan átnézetett. Kiderült, az álkönyvelő sem a befizetnivalókat, sem az adóbevallásokat nem intézte rendesen. Az adóbevalláshoz egyáltalán nem értett. Évekig nem is csinálta! Nekem meg csak a bankszámlaszámokat küldte, mikor hova és mennyit utaljak. Én pedig jóhiszeműen mindig időben utaltam is a pénzt, de utóbb kiderült, fogalma sem volt, igazából hová mennyit kellene befizetni - mondta Gabi, akinek több millióba került, hogy helyrehozza az álkönyvelő által okozott kárt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem csak Gabi cége szűnt meg

2013-ban már novemberben 30 ezer fölé emelkedett az éven belül megszűnő cégek száma Magyarországon, és ezzel megdőlt a 2010-es negatív rekord. A mostani cégtörlési hullám még a 2012-es felszámolási és végelszámolási dömping eredményeként dübörög végig a gazdaságon - az Opten céginformációs szolgáltató szerint.

November végéig 30 752 céget töröltek a cégbíróságok - ez kétezerrel több, mint a 2010-es egész éves rekord. A várakozásoknak megfelelően továbbra is rendkívül magas a megszűnések száma.

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07