12 °C Budapest

Így él a Barátok közt volt sztárja

Pénzcentrum
2013. május 18. 13:03

Felszámolási eljárás indult a Barátok Közt volt sztárjának többségi tulajdonában álló Airport Aviation Kft. ellen. Az utazásszervezéssel foglalkozó, jól menő cég bedőlésének okai nem ismertek. A sorozatsztárnak valószínűleg továbbra is van mit a tejbe aprítania, átnyergelt az ingatlanbizniszre.

Csaknem hétéves működés után felszámolják Konta Barbara, a népszerű Barátok közt szappanopera volt sztárjának utazásszervező és -közvetítő cégét - adta hírül a hvg.hu. A lap megkérdezte a felszámolás okairól az egyik tulajdonost, de nem kapott választ. A színésznőnek nincs szerencséje az idegenforgalomban: korábban a többségi tulajdonában lévő GO 4 Travel International Kft. is bedőlt. A társaság neve 2012. január második felében változott Airport Aviation Kft.-re.

Az Airport Aviationnek a számok alapján nem ment rosszul, 2011-ben 642 millió forint feletti árbevétel mellett 17,8 millió forint adózás utáni eredményt hoztak össze, egy évvel korábban pedig 522 milliós árbevétel mellett 11,52 milliós adózott eredményt értek el.

Az Airport Aviationnak saját honlapja nem lelhető fel, az Opten céginformációs szolgáltató cégjegyzékében megadott email egy szintén a céghálózathoz kapcsolódó, működő GO 4 Travel Kft. nyilvános email címével azonos. Utóbbi cég elődjét, a GO 4 Aviationt 2011 közepén alapította Konta Barbara Galgóczy Ferenccel közösen, a cég nevét december végén változtatták GO 4 Travel Kft.-re. A volt sorozatsztár tavaly december közepén kiszállt ebből a társaságból.

Konta Barbara viszont továbbra is érdekelt tulajdonosként a GO 4 Property Kft. cégben. A GO 4 Property ingatlan- és vagyonkezelőt 2010. június második felében alapították szintén Galgóczy Ferencel közösen.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Divat lett a nemfizetés

Április végén csődbe ment az Intersí utazási iroda is, amely főleg síutakat szervezett. Az ügyvezető a TV2 Tények című műsorának azt nyilatkozta, hogy a kevés megrendelés miatt nem tudták finanszírozni az üzletet. Az irodának fénykorában 20 ezer utasa volt, ami a negyedére apadt. A hír megjelenése után több fórumbejegyzésben azt lehetett olvasni, hogy a cég sok alvállalkozóját nem fizette ki, köztük a fuvarozóknak is tartozott.

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?