19 °C Budapest

Tízmilliókat buktak a magyar sztárceleb nevével

Pénzcentrum
2013. január 15. 15:43

Az elmúlt hónapokban többen is belebuktak abba a szépségszalon franchise-ba, amelyet a televízióból is ismert fitneszedző, Rubint Réka neve fémjelez.

A más piacokon (fitnesz DVD-k, reformpékség) is ismert televíziós edző, Schobert Norbert felesége, Rubint Réka néhány éve a szépségiparban szerette volna megvetni a lábát, ezért a fővárosban nyitott egy szépségszalont, majd hálózati rendszerben árulta a jogokat, amelyekre jó páran le is csaptak. 2008-2009-ben egymás után nyitották meg a Rubint Réka-szalonokat: Budapesten több helyen, majd Békéscsabán, Szegeden, Győrben, Érden és Nyíregyházán is várták a szépülni és fogyni vágyó hölgyeket - írta kedden a Blikk.

Rubint Réka - aki a lapnak elmondta, hogy ő csak a nevét adta a szalonokhoz - megkérte mindennek az árát, arra azonban bizonyára ő sem gondolt (ahogyan a tulajdonosok sem), hogy hiába a népszerűsége, befuccsolnak az üzletek, és családok mennek rá anyagilag és lelkileg.

Egy franchise-partner a lapnak úgy nyilatkozott "3,6 millió forint volt a névhasználat, aztán havonta 120 ezer a hálózati rendszer díja. Mindent rajtuk keresztül kellett megvenni, a fogyasztógépektől kezdve az utolsó dohányzóasztalig. Nekem hitelt kellett felvennem, 8,5 millió+áfa összeget fizettem csak a gépekre. Körülbelül 15 millió forintomba és az életembe került ez az üzlet. "A kuncsaftok azonban elmaradtak, a legtöbb üzlethelyiség ma üresen áll, a tulajdonosok cégük felgyülemlett - általában több milliós - tartozása miatt aggódnak.

Sok vállalkozás tartozik

A hazai vállalatok összes pénzintézeti hitelállományának immár több mint hatoda 90 napon túl lejárt tartozást takar. A PSZÁF adatai szerint Magyarországon folyamatosan, és nagymértékben romlik a vállalatok hiteltörlesztési fegyelme: míg a 90 napon túli hátralékok teljes hitelállományra vetített aránya 2011-ben félévkor 12,9 százalék volt, 2011 végére elérte a 14,4 százalékot, 2012 júniusra pedig már a 17,6 százalékos szinten állt. Időben történő beavatkozás nélkül az eladósodott vállalatok jelentős része kilátástalan finanszírozási helyzetbe kerül, többségükre végül csődeljárás, felszámolás vár.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Tavaly az első három negyedévben tetőzött a cégfelszámolási hullám: havi kétezer ilyen eljárás indult, 22 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?