21 °C Budapest

Tízmilliókat buktak a magyar sztárceleb nevével

Pénzcentrum
2013. január 15. 15:43

Az elmúlt hónapokban többen is belebuktak abba a szépségszalon franchise-ba, amelyet a televízióból is ismert fitneszedző, Rubint Réka neve fémjelez.

A más piacokon (fitnesz DVD-k, reformpékség) is ismert televíziós edző, Schobert Norbert felesége, Rubint Réka néhány éve a szépségiparban szerette volna megvetni a lábát, ezért a fővárosban nyitott egy szépségszalont, majd hálózati rendszerben árulta a jogokat, amelyekre jó páran le is csaptak. 2008-2009-ben egymás után nyitották meg a Rubint Réka-szalonokat: Budapesten több helyen, majd Békéscsabán, Szegeden, Győrben, Érden és Nyíregyházán is várták a szépülni és fogyni vágyó hölgyeket - írta kedden a Blikk.

Rubint Réka - aki a lapnak elmondta, hogy ő csak a nevét adta a szalonokhoz - megkérte mindennek az árát, arra azonban bizonyára ő sem gondolt (ahogyan a tulajdonosok sem), hogy hiába a népszerűsége, befuccsolnak az üzletek, és családok mennek rá anyagilag és lelkileg.

Egy franchise-partner a lapnak úgy nyilatkozott "3,6 millió forint volt a névhasználat, aztán havonta 120 ezer a hálózati rendszer díja. Mindent rajtuk keresztül kellett megvenni, a fogyasztógépektől kezdve az utolsó dohányzóasztalig. Nekem hitelt kellett felvennem, 8,5 millió+áfa összeget fizettem csak a gépekre. Körülbelül 15 millió forintomba és az életembe került ez az üzlet. "A kuncsaftok azonban elmaradtak, a legtöbb üzlethelyiség ma üresen áll, a tulajdonosok cégük felgyülemlett - általában több milliós - tartozása miatt aggódnak.

Sok vállalkozás tartozik

A hazai vállalatok összes pénzintézeti hitelállományának immár több mint hatoda 90 napon túl lejárt tartozást takar. A PSZÁF adatai szerint Magyarországon folyamatosan, és nagymértékben romlik a vállalatok hiteltörlesztési fegyelme: míg a 90 napon túli hátralékok teljes hitelállományra vetített aránya 2011-ben félévkor 12,9 százalék volt, 2011 végére elérte a 14,4 százalékot, 2012 júniusra pedig már a 17,6 százalékos szinten állt. Időben történő beavatkozás nélkül az eladósodott vállalatok jelentős része kilátástalan finanszírozási helyzetbe kerül, többségükre végül csődeljárás, felszámolás vár.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Tavaly az első három negyedévben tetőzött a cégfelszámolási hullám: havi kétezer ilyen eljárás indult, 22 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 27. szerda
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM