8 °C Budapest

Raiffeisennél is van Széchenyi Kártya

MTI
2013. március 21. 16:07

A Raiffeisen Bank is csatlakozott a Széchenyi Kártya Programhoz - mondta Dercsényi György, a bank kis- és középvállalati üzletágvezetője csütörtökön Budapesten, a KAVOSZ-szal közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Krisán László, a Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója elmondta: a Raiffeisen Bank csatlakozásával újabb jelentős hitelintézet hálózatában is elérhető lesz a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel a hazai kis- és középvállalkozások számára.

A vezérigazgató elmondta: a 2002-ben elindított Széchenyi Kártya Program keretein belül eddig mintegy 1155 milliárd forint hitelt helyeztek ki a programban résztvevő bankok. Az elmúlt időszakban évről évre nőtt a kihelyezett összeg, tavaly mintegy 150 milliárd forint hitelt nyújtottak a bankok a kis- és középvállalkozásoknak (kkv-knak) a Széchenyi Kártya Program keretében.

Krisán László kifejtette: mára a hazai kkv szektor egyre nagyobb részét érinti hátrányosan a globális pénzügyi válság. Mivel a vállalkozások jelentős része jelenleg legfeljebb egy éven belüli időtávon képes tervezni, jelentős kereslet mutatkozik a rövidebb távú, egyszerű finanszírozási lehetőségek iránt - húzta alá a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

"A Raiffeisen Bank számára jó lehetőség a Széchenyi Kártya Programhoz való csatlakozás, amely összhangban áll a banknak a kkv-szektor finanszírozására irányuló törekvéseivel" - mondta Dercsényi György. Úgy vélte: tévhit, hogy a szektor a válság kitörése óta nem kap finanszírozási lehetőséget, bár tény, hogy a bírálati szempontok az utóbbi időszakban változtak, így előtérbe került a pénzforgalom (cash-flow) figyelése, a visszafizetés forrásának vizsgálata, míg a tisztán fedezet alapú hitelezés visszaszorult.

Hozzátette: a Raiffeisen Bank a kis- és középvállalkozásoknak nyújtott folyószámlahitelek állományát 2010-től 30 százalékkal növelte, s a Széchenyi Kártya Programhoz való csatlakozással még több vállalkozás hiteligényét tudják kiszolgálni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Széchenyi Kártya Program hitelkonstrukciói a KAVOSZ Zrt., a VOSZ és a Területi kereskedelmi és Iparkamarák irodáiban igényelhetők, ahol az ügyfelek teljes körű információt kapnak a konstrukció igénylésének feltételeiről és a benyújtandó dokumentumokról. A Széchenyi Kártyát a Raiffeisen Banknál minden olyan kkv igényelheti, amely egyéni vállalkozóként vagy egyéni cégként, illetve az üzletszabályzatban meghatározott gazdasági társaságként vagy szövetkezet formájában legalább két éve működik - ismertették a tájékoztatón.

A kkv-k helyzetét, devizahitel-kitettségét érintő kérdésre Krisán László elmondta: a tipikus hazai kkv nappal kkv, este lakossági ügyfél, épp ezért a lakossági devizahitel-kitettség rányomja a bélyegét a vállalkozási lehetőségekre. A KAVOSZ vezérigazgatója szerint ezért a forint árfolyamának hektikusságát csökkentő megoldásokat használni kell. Ugyanakkor előzetesen fel kellene tárni, hogy a kkv-k mekkora körét érinti valóban a devizahitel-kitettség, emellett más, piaci szempontokat is figyelembe kellene venni - hangsúlyozta Krisán László. Véleménye szerint csak azokat a vállalkozásokat szabad megmenteni, amelyek ezzel a lépéssel életképesek maradnak. Azokra a cégekre, amelyeknél a segítség csak elodázza a csődöt, de új lehetőséget nem nyújt, nem biztos, hogy érdemes költeni - húzta alá a KAVOSZ vezérigazgatója.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm