10 °C Budapest

Forintosítanák a kkv-k devizahitelét is

Pénzcentrum
2013. március 12. 13:03

Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara keddi rendezvényén beszélt a devizahitelek kérdéséről is. Ennek kapcsán arra mutatott rá, hogy az ország nem tudja kihasználni a saját maga számára a saját valuta előnyét a devizahitel csapda miatt. Ígéretet tett arra, hogy még ebben a félévben program indul a kis- és középvállalkozások számára a devizahiteleik forintra váltása ügyében.

"A devizahitel kérdése alapvetően szuverenitás kérdése. Hiába van saját valutánk, ami az eurózónához képest most előny lenne, ezt nem tudjuk kihasználni a saját magunk számára, mert devizahitel csapdában vagyunk" - magyarázta Orbán Viktor. "Ezért kell kimenteni a családokat a devizahitel csapdából és az államadósságnál is ezért egyértelmű a törekvésünk, a devizaadósság arányát csökkentjük" - tette hozzá.

"A fogyasztási hitelekkel nem tudunk foglalkozni. Ellenben foglalkoznunk kell a kisvállalkozások devizahiteleivel. Fiskális eszközökkel nem tudtunk eddig semmi tenni ebben az ügyben, de az igazság az, hogy nem volt több pénz a költségvetésben. De kell találnunk még ebben a félévben olyan pénzügyi programokat, amelyek lehetővé teszik, hogy a kis- és középvállalkozások át tudják váltani a korábbi devizahiteleiket forinthitelekre" - vetítette előre Orbán. "Ezeknek a programoknak még ebben a félévben el kell indulniuk, ez lesz az új nemzetgazdasági miniszter, Varga Mihály feladata" - fűzte hozzá a kormányfő.

NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 27. kedd
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?