NFÜ: uniós pályázatok az év első felében

MTI
2013. március 7. 14:03

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az Új Széchenyi Tervben az év első felében megjelenteti a 2007-2013-as európai uniós fejlesztési ciklus még rendelkezésre álló forrásainak felhasználását célzó pályázatokat, és az irányító hatóságok a harmadik negyedév végéig megkötik a nyertesekkel a támogatói szerződést - közölte Petykó Zoltán elnök csütörtökön háttérbeszélgetésen, Budapesten.

Elmondta: a Magyarország számára a 2007-2013. években rendelkezésre álló 8200 milliárd forint forrás 90 százalékát már lekötötték, és a biztos forrásfelhasználás érdekében a túlvállalásokat is figyelembe véve 170 milliárd forint keretre jelennek még meg pályázatok az első félév végéig.

Az NFÜ elnöke hangsúlyozta, hogy folyamatosan vizsgálják a támogatott projektek megvalósulását, és beavatkoznak, ha forrásvesztés veszélyét látják. Példaként említette, hogy azoktól a projektektől megvonják a támogatást, és az úgynevezett tartaléklistán lévőknek ítélik oda, amelyeknél nem látszik, hogy a teljesítés határideje tartható.

Petykó Zoltán elmondta, hogy az NFÜ tavaly rekordkifizetést teljesített, mintegy 1040 milliárd forintot juttatott el a nyertes pályázókhoz. Az idén az első két hónapban tervezett 175 milliárd forinttal szemben 195,8 milliárd forintot fizettek ki a pályázóknak. Azzal számolnak, hogy a kifizetések 2015 végéig évente 1500 milliárd forintot tesznek ki.

NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?