3 °C Budapest

Állatvédők támadják a magyar tenyésztőket

2012. január 12. 09:03

Több EU-tagállammal, így Magyarországgal szemben is eljárást indított három európai állatvédő szervezet a Törökországba tartó élőállat-szállítás körülményei miatt - írja a Magyar Hírlap.

Jogsértési eljárást kezdeményez többek között Magyarországgal szemben három európai állatvédő szervezet, valamint kéri az Európai Bizottságot, hogy függessze fel az Európai Unióból Törökországba tartó élőállat-exportot. A szervezetek fényképekkel bizonyíthatva azt állítják, az állatokat - elsősorban szarvasmarhákat és juhokat - az európai uniós állat-egészségügyi előírásokat figyelmen kívül hagyva szállítják. Az állatokat szállító kamio­nok - a hiányos dokumentumok és a szigorú importellenőrzés miatt - több órán át, esetenként napokig várakoznak a török határon.

Márton István, a Húsmarhatenyésztők és Marhahústermelők Országos Szövetségének elnöke szerint ha valóban felfüggesztik a kivitelt, annak katasztrofális következményei lesznek a hazai állattenyésztésre nézve. "Ha megszűnik az export lehetősége Törökországba, az akár negyvenszázalékos áresést is okozhat, ezt pedig a gazdák nem tudnák lenyelni" - mondta a lapnak az elnök. A magyar szarvasmarha-tenyésztők esetében ez nyolc-tíz milliárd forintos kiesést okozna.

 

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 9. 12:30