Jön a legújabb magyar luxusszálloda

MTI
2011. június 20. 10:02

Négycsillagos szálloda építése kezdődik el ma Szeged belvárosában; a hatvanszobás hotel a tervek szerint 2012 őszére készül el mintegy kétmilliárd forintból.

A Dóm tértől néhány méterre, a Somogyi-könyvtár mögötti elhanyagolt foghíjtelekre épülő üzleti szálloda tervezése már 2009 óta folyik. A 438,8 millió forintos uniós támogatást elnyerő beruházás első lépésében a kivitelezőkkel együtt a szegedi múzeum régészei is birtokba veszik a területet, amely a hajdani Palánk városrész helyén fekszik. A régészeti feltárással párhuzamosan elkezdődik a szálloda alapozása és a több mint ötven gépkocsinak helyet adó, korszerű mélygarázs építése.

A műemléki környezetben épülő hatvanszobás, négycsillagos szálloda a tervek szerint 2012. október végére készül el, és novemberben nyitja majd meg kapuit. Tulajdonosai elsősorban a Szegedre üzleti céllal érkező vendégekre, illetve a városnéző, rendezvényekre, kulturális és sportprogramokra látogató turistákra számítanak. Emellett konferenciaterem, étterem, kávézó és üzletek is várják majd a szegedieket és az itt megszálló magyar és külföldi vendégeket.

A szállodaépítés illeszkedik a szegedi belváros rehabilitációs projektjének második üteméhez. Így nem csupán egy új hotellel gazdagodik a város, de a szálloda közvetlen környezetében található közterületek is megújulnak majd.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18