26 °C Budapest

A legendás magyar étterem drámája: nem is sejtették, mi vár rájuk

2011. június 14. 09:32

"Kedves Ismerőseink,Vendégeink! PÜNKÖSD HÉTFŐN NYITVA LESZÜNK!!! 11-16 óráig!(...) Friss hallével, pacallal, marhapörkölttel, frissensültekkel várunk minden kedves vendéget! Kellemes hétvégét Mindenkinek!" - írta vasárnap Facebook-oldalán a mártélyi Bütyök-csárda. A környék ismert vendéglőjének üzemeltetői akkor még nem sejthették, hogy hétfőn reggel már a lángok martaléka lesz az épület jelentős része.

A nádfedeles épület hétfőn reggel kapott lángra, a tetőszerkezet teljesen megsemmisült, a tűzben egy ember szenvedett könnyű füstmérgezést - közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-vel. Tátrai János tájékoztatása szerint reggel fél hétkor kapták a riasztást a hódmezővásárhelyi tűzoltók, hogy ég a csárda épülete. Csatlakoztak hozzájuk a mártélyi önkéntes tűzoltók, végül egy szentesi egység is, így összesen négy gépjárműfecskendővel fékezték meg a lángokat fél kilencre.

Kísérteties hasonlóság
Kigyulladt és leégett egy visegrádi étterem tetőrésze kedden kora reggel. A tüzet eloltották, senki nem sérült meg - közölte a szentendrei tűzoltóság.

A 11-es út hegy felőli oldalán lévő száz négyzetméteres, könnyűszerkezetes faépület teteje gyulladt ki; a tűz feltehetően a villanyszekrény környékén keletkezett. A tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk a lángok továbbterjedését.


Az épület nádfedeles tetőszerkezete teljesen megsemmisült, a tűzben egy ember szenvedett könnyű füstmérgezést, de kórházi ellátásra nem szorul. Az anyagi kár jelentős, a tűz keletkezésének okát szakértő bevonásával vizsgálják - tette hozzá a szóvivő.

A Pénzcentrum.hu információi szerint a csárdát a környéken mindenki jól ismeri, az étterem például a mártélyi focicsapat névadó szponzora is. Az étterem kedvelt az átutazó vendégek körében is. Úgy tudjuk, egy ilyen nádfedeles tetőszerkezet helyreállítása akár több millió forintba is kerülhet.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?