8 °C Budapest

Kik hozzák meg a kkv-k pénzügyi döntéseit? A válasz megérkezett

2011. március 7. 14:02

A vállalkozók kétharmada a könyvelőtől vár tanácsot A kisvállalkozások vezetői jellemzően nem jártasak a pénzügyek területén, így könyvelőjüket tekintik a leghitelesebb forrásnak a banki kérdésekkel kapcsolatban is - derült ki a Budapest Bank felméréséből. A könyvelők főként saját tapasztalataik alapján ajánlanak banki termékeket ügyfeleiknek, ezért a bank most kifejezetten számukra dolgozott ki egy konstrukciót, amivel egyszerűen és költséghatékonyan intézhetik mind saját, mind ügyfeleik pénzügyeit.

A pénzintézet 310 könyvelőt és adószakértőt kérdezett meg saját illetve partnerei pénzügyi szokásairól. A felmérés szerint a kisvállalkozások 68%-a a könyvelőjétől vár bankügyei intézésével - például számlanyitással, hitelfelvétellel - kapcsolatos kérdésekben tanácsot, nem ritka az sem, hogy egy könyvelőiroda látja el a cég pénzügyi feladatit, végzi az átutalásokat vagy kezeli a pénztárat.

Ugyanakkor a könyvelők maguktól is szívesen segítenek ügyfeleiknek ezen a téren, hiszen saját vagyonukkal is felelnek az általuk könyvelt cégek mulasztásaiért - gyakran előfordul, hogy a késések esetén ők fizetik be az ügyfelek elmaradt adóját - tehát nekik is érdekük, hogy partnereik pénzügyei rendben legyenek.


Erdei Zsuzsa

"A könyvelő igen nagy befolyással bír ügyfelei anyagi ügyletei felett. A szoros bizalmi kapcsolat kialakulása miatt a cégek maximálisan hisznek neki, akár bankot is váltanak, ha azt tanácsolja. Partnereiknek főként saját tapasztalatuk alapján ajánlanak bankot, vagy akár konkrét számlacsomagot. Most kifejezetten a könyvelők számára alakítottunk ki egy konstrukciót, hogy egyszerűbbé és gyorsabbá tegyük saját illetve klienseik pénzügyeinek kezelését" - mondta Erdei Zsuzsa, a bank mikro-szegmensének vezetője.

A kutatásból az is kitűnt, hogy a könyvelők igen körültekintően járnak el, amikor maguknak választanak banki szolgáltatást, erre rászánják az időt, mert úgy érzik, hogy sokat spórolhatnak a bankszámla megfelelő kiválasztásán. A szolgáltatás választásánál három kulcsfontosságú tényező játszik náluk szerepet: a számlavezetés díja, az elektronikus átutalások költsége és az internetbank havidíja.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Jelenleg Magyarországon több mint 60 ezer regisztrált mérlegképes könyvelő dolgozik, a bank a fenti igényeket figyelembe véve fejlesztette ki számukra új számlacsomagját, külön figyelmet szentelve az elektronikus ügyintézés kondícióinak, hisz a könyvelők 87%-a internetbankot használ.

A Budapest Bank egyszerűvé és átláthatóvá teszi a könyvelők pénzügyeit

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem