17 °C Budapest

K&H tudásverseny: íme a jövő vállalkozásai

2011. február 21. 18:02

Sikeresen zárult a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! országos tudásverseny első fordulója, melyre 150 pályázat érkezett az ország minden területéről. 89 általános iskola nevezett a versenybe, és több mint 600 tanuló tette próbára tudását és kreativitását a pénzügyekhez kötődő feladatok megoldásával.

A K&H Csoport fontosnak feladatának tekinti, hogy a felnövekvő generáció mielőbb elsajátítsa az alapvető pénzügyi ismereteket, mely a teljes élet nélkülözhetetlen része. Ezért indította útjára a fiatalok pénzügyi oktatását célzó kezdeményezését, amely során immár második alkalommal hirdetett országos versenyt általános iskolások részére.

"A Vigyázz, Kész, Pénz! országos tudásverseny első, online fordulójában a 3-5 fős csapatoknak többek között meg kellett tervezniük az iskola pénzét, matematikai feladatot kellett megoldaniuk, elmagyarázniuk, miért fontos a biztosítás, és nem utolsó sorban ki kellett találniuk egy képzeletbeli vállalkozást és elkészíteni annak üzleti tervét. A gyerekek legtöbbje pékáru boltot, ruha üzletet, nyelviskolát vagy állatkozmetikát nyitna, de van olyan csapat, aki a botsáska tenyésztésben látja a jövőt" - mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs igazgatója.

A második forduló márciusban indul 50 csapat részvételével, ahol a regionális középdöntőkben - Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Pécsett és Győrött - mérhetik össze tudásukat a legjobb csapatok, a budapesti döntőre pedig májusban kerül sor. A verseny során a K&H Csoport nemcsak a diákokat, hanem az iskolákat és a pedagógusokat is díjazza.

A verseny részletei, valamint a továbbjutók névsora a www.kh-ezkeszpenz.hu weboldalon található. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?