21 °C Budapest

Rangos szakmai elismerésben részesült a Pénzcentrum.hu csapata

2011. február 17. 16:06

A legjobb tíz pályamű közé választotta a szakmai zsűri a Pénzcentrum.hu "Akadálymentes pénzügyek" című cikksorozatát a Médiaunió Kerülj közelebb! újságírói pályázatán. A TOP 10-et több mint 200 nevező közül választották ki.

Február 16-án lezárult a Médiaunió Kerülj közelebb! kampánya, amely az elmúlt fél év egyik legnagyobb elérésű médiakampányaként volt jelen a magyar sajtóban. A fogyatékos emberek integrációját célzó kampány a felnőtt lakosság közel 95 százalékát megszólította. A kampányzáró rendezvényen kihirdették a Kerülj közelebb! újságírói pályázat díjazottjait is, akiket több mint 200 nevező közül választott ki a zsűri.

A kétszáznál is több pályázat már önmagában is jelzi, hogy a fogyatékos emberek integrációja és a "kerülj közelebb"- gondolat az elmúlt fél évben hangsúlyos téma volt a médiában.

"Újságírót próbáló feladat eltérő gondolkodású, életvitelű embereket közelebb hozni egymáshoz. Újságírót próbáló feladat az átlagosnál nehezebb sorsú emberek küzdelmét megértésre, segítségre érdemesen, és nem sajnálatra méltóan bemutatni. A pályázók közül többen is remekül helytálltak ezen a próbán." - fogalmazott Borókai Gábor, a Kerülj közelebb! újságírói pályázat zsűrielnöke.

A Pénzcentrum.hu munkatársainak "Akadálymentes pénzügyek" című cikksorozatát a legjobb tíz pályamű közé választotta a szakmai zsűri. A Bajusz Péter, Nagy Bálint és Orosz Márton által jegyzett írások a fogyatékkal élők pénzügyi nehézségeit járták körül. Az első cikk a bankkártya-és készpénzhasználat nehézségeit, a pénzintézetek akadálymentességét vizsgálta, a második a vásárlással kapcsolatos nehézségeket, az üzletláncok hozzáállását vette górcső alá, míg a harmadik írás a lakásvásárlással-és átalakítással foglalkozott. A cikkek legfőbb megállapítása, hogy a fogyatékos emberek pénzügyi döntései szinte minden esetben nagyobb odafigyelést, körültekintőbb hozzáállást igényelnek, ugyanakkor határozottan látható a társadalmi szándék az integrációra az élet ezen területén is.

Mihálovits András, a Pénzcentrum.hu vezető szerkesztője az elismerés kapcsán elmondta: "A legolvasottabb magyar lakossági pénzügyi oldal számára kiemelt jelentőséggel bír, hogy a fogyatékos emberek pénzügyi tudatosságával is foglalkozzon, nem csupán figyelemfelkeltő, hanem társadalmi szemléletformáló céllal is. Ezért is fontos a Pénzcentrum.hu számára ez a rangos elismerés, amely az együttgondolkodás és a céltudatos cselekvés eredménye."

A cikkek a címekre kattintva érhetőek el:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Így intézik a pénzügyeiket a látás- és mozgássérültek

Romlott árut kap a vak lány a boltban: "neki ez is jó lesz"

Lakást vett volna a mozgássérült: "Ó, mi az a pár lépcsőfok?"

 

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?