13 °C Budapest

Rangos szakmai elismerésben részesült a Pénzcentrum.hu csapata

2011. február 17. 16:06

A legjobb tíz pályamű közé választotta a szakmai zsűri a Pénzcentrum.hu "Akadálymentes pénzügyek" című cikksorozatát a Médiaunió Kerülj közelebb! újságírói pályázatán. A TOP 10-et több mint 200 nevező közül választották ki.

Február 16-án lezárult a Médiaunió Kerülj közelebb! kampánya, amely az elmúlt fél év egyik legnagyobb elérésű médiakampányaként volt jelen a magyar sajtóban. A fogyatékos emberek integrációját célzó kampány a felnőtt lakosság közel 95 százalékát megszólította. A kampányzáró rendezvényen kihirdették a Kerülj közelebb! újságírói pályázat díjazottjait is, akiket több mint 200 nevező közül választott ki a zsűri.

A kétszáznál is több pályázat már önmagában is jelzi, hogy a fogyatékos emberek integrációja és a "kerülj közelebb"- gondolat az elmúlt fél évben hangsúlyos téma volt a médiában.

"Újságírót próbáló feladat eltérő gondolkodású, életvitelű embereket közelebb hozni egymáshoz. Újságírót próbáló feladat az átlagosnál nehezebb sorsú emberek küzdelmét megértésre, segítségre érdemesen, és nem sajnálatra méltóan bemutatni. A pályázók közül többen is remekül helytálltak ezen a próbán." - fogalmazott Borókai Gábor, a Kerülj közelebb! újságírói pályázat zsűrielnöke.

A Pénzcentrum.hu munkatársainak "Akadálymentes pénzügyek" című cikksorozatát a legjobb tíz pályamű közé választotta a szakmai zsűri. A Bajusz Péter, Nagy Bálint és Orosz Márton által jegyzett írások a fogyatékkal élők pénzügyi nehézségeit járták körül. Az első cikk a bankkártya-és készpénzhasználat nehézségeit, a pénzintézetek akadálymentességét vizsgálta, a második a vásárlással kapcsolatos nehézségeket, az üzletláncok hozzáállását vette górcső alá, míg a harmadik írás a lakásvásárlással-és átalakítással foglalkozott. A cikkek legfőbb megállapítása, hogy a fogyatékos emberek pénzügyi döntései szinte minden esetben nagyobb odafigyelést, körültekintőbb hozzáállást igényelnek, ugyanakkor határozottan látható a társadalmi szándék az integrációra az élet ezen területén is.

Mihálovits András, a Pénzcentrum.hu vezető szerkesztője az elismerés kapcsán elmondta: "A legolvasottabb magyar lakossági pénzügyi oldal számára kiemelt jelentőséggel bír, hogy a fogyatékos emberek pénzügyi tudatosságával is foglalkozzon, nem csupán figyelemfelkeltő, hanem társadalmi szemléletformáló céllal is. Ezért is fontos a Pénzcentrum.hu számára ez a rangos elismerés, amely az együttgondolkodás és a céltudatos cselekvés eredménye."

A cikkek a címekre kattintva érhetőek el:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Így intézik a pénzügyeiket a látás- és mozgássérültek

Romlott árut kap a vak lány a boltban: "neki ez is jó lesz"

Lakást vett volna a mozgássérült: "Ó, mi az a pár lépcsőfok?"

 

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?