14 °C Budapest

Pénzeső a vállalkozásoknak: egyszerűsítik az EU-s pályázatokat

MTI
2010. december 2. 13:02

A következő három évben évente 300-300 milliárd forint, összesen 900 milliárd összegű uniós forrásra pályázhatnak a vállalkozások, sikerre az a vállalkozás számíthat, amely adózó munkahelyet teremt vagy tart meg - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára csütörtökön a Világgazdaság által szervezett budapesti konferencián.

A kormány stabil, a következő négy évre szóló, változatlan feltételű pályázati rendszert kíván teremteni a hét kiemelt területet tartalmazó Új Széchenyi Terv keretében, amely olyan egyszerűvé válik, hogy "a pályázati iparág akár feleslegessé is válhat" - hangsúlyozta az államtitkár.

Cséfalvay Zoltán elmondta: a jelenlegi 22 féle hitel- és garanciaterméket egyszerűsíteni kívánja a kormányzat a január 15-én induló pályázati rendszerben.

Három pályázati modellt vázolt fel az államtitkár: a kis összegű technológia fejlesztési pályázat 65 százalékos támogatási intenzitás mellett 1-15 millió forintos támogatáshoz juthat, a komplex technológia fejlesztés 50 százalékos támogatási intenzitás mellett 15-100 millió forinttal támogatható, míg az egészségipar és a zöldipar projektjeinél 65 százalékos támogatási intenzitás mellett 15-200 millió forintos támogatáshoz juthatnak a pályázók.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18