Két hónapot biztosan csúszik a Városligeti Műjégpálya

2010. szeptember 13. 10:32

Súlyos viták árnyékolták be az utóbbi hetekben a Városligeti Műjégpálya rekonstrukcióját, így a próbaüzem utáni teljes körű átadás az eredetileg tervezett 2011. február 28-a helyett április 30-án lesz - írja a Világgazdaság.

Így a tervek szerint jövő nyáron ismét lehet csónakázni a városligeti tavon, s a kész létesítmény kulturális és sportesemények helyszíneként, turisztikai információs központként és vendéglátóhelyként is szolgálja a turisták és a budapestiek igényeit.

Télen pedig Európa legnagyobb szabadtéri jégpályájaként az évente mintegy 5-600 ezer hobbikorcsolyázó, valamint a gyorskorcsolyázók és a jégkorongozók igényeit elégíti ki.

A rekonstrukció idén 4,126 milliárd forintos, jövőre pedig 574 milliós (összesen 4,7 milliárdos) forrást igényel. A kiemelt európai uniós projekt megvalósítására jóváhagyott öszszeg 67 százalékát, 3,2 milliárd forintot az EU finanszírozza.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22