7 °C Budapest

Zuhanó lakásárak Budapesten?

2010. szeptember 11. 07:02

Egyfajta várakozás jellemzi az ingatlanpiacot, a szereplők bizonytalanok azzal kapcsolatosan, hogy mi várható Budapest belvárosában ősszel. Az egyértelműen látszik, hogy a lakáshitellel rendelkezőknek egyre nehezebb a helyzete az emelkedő törlesztő részletek miatt, állami segítség nélkül lakáseladási hullám indulhat el Budapest belvárosában - véli a Central Home ingatlanközvetítő cég elemzése.

Az euro és a svájci frank alapú hitelek törlesztő részletei egyre nagyobb nyomás alatt tartják a hitellel rendelkezőket, ilyen szempontból a szeptember kritikusnak ígérkezik. Ha a tulajdonosok terhei tovább nőnek, várhatóan sokan döntenek majd az ingatlanok értékesítése mellett.

Az elemzés szerint a belvárosi ingatlanpiac most ébredezik a nyár végi pangásból, a tavalyi évhez hasonlóan idén augusztusban is jelentősen, közel 50%-al esett vissza a kereslet az erős hónapokhoz, így például májushoz képest. Az alacsony érdeklődésnek köszönhetően a négyzetméterárak csökkenő tendenciát mutatnak, amit csak erősíthet majd az, ha egyre többen értékesítenék lakásukat. Ez újfent a tulajdonosoknak okozhat fejtörést, hiszen ár alatt nem szívesen értékesítik ingatlanaikat.

Az ág is húzza

A gazdasági nehézségek az ingatlanpiac mellett az építőipart is sújtják, két év múlva hiány jelentkezhet a piacon az új lakások kínálatában, ugyanis tavaly és az idén alig indultak új beruházások. Az építőipari cégeknek óriási segítséget jelentene, ha garantáltan hozzájutnának az elvégzett munkáik díjazásához, ugyanis a jelenlegi, közel 600 milliárdos körbetartozás az életben maradás szélére sodort több vállalkozást is.

0,99%-os lakáshitelek: vidáman csipognak a fészekrakók Szlovákiában Kattints!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Fizetési biztonságot jelenthetne az, ha az állam uniós pályázatok segítségével támogatná a különböző projektek megvalósulását. A múltbeli tartozásokat ugyan ez a megoldás nem rendezné, azonban a beinduló projektek olyan megrendeléseket hoznának a kisvállalkozásoknak, amelyeknek köszönhetően lehetőséghez jutnának a nehéz helyzetben lévő cégek. Fennáll az a veszély is, hogy a sok megszűnő, vagy leálló építőipari vállalkozás magával ránthatja az alvállalkozókat is, amely tovább rontaná a már meglévő helyzetet. A támogatott projektekkel azonban ez a helyzet megváltozna, és akár egy éven belül érezhető javulást hozhatna az építőiparban.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem