20 °C Budapest

Hiába a miénk a leghosszabb Duna-szakasz

2010. szeptember 10. 09:32

Magyarországnak van a leghosszabb hajózható Duna-szakasza, azonban a folyót járó szállodahajók vendégei mégsem a magyar idegenforgalom bevételeit gyarapítják - írja a Magyar Nemzet.

Tavasztól őszig mintegy 120 szállodahajó járja a Dunát, 100-220 módosabb nyugat-európai, amerikai, illetve ausztrál utassal a fedélzetén érkezik a budapesti kikötőkbe.

Az utasok nagy összegeket költenek az üdülés során, ennek azonban csak a töredéke kerül a magyar utazási irodákhoz, a haszon java a nyugat- és kelet-európai vállalkozásoknak jut. Nálunk csak az idegenvezetés és a buszos szállítás "aprópénze'" marad.

A turisztikai szakma nagy fájdalma, hogy magyar kézben nincs egyetlen szállodahajó sem: a nyolcvanas években még két ilyen hajó is járta a Dunát, de a rendszerváltozás után leselejtezték ezeket.

Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?