Szigorúbb fizetési határidőkkel a körbetartozások ellen

2010. szeptember 10. 09:02

Egy EU-s irányelv módosítása szigorítana a fizetési határidőkön: közintézményekre 30, az üzleti szférára 60 napos maximális fizetési határidőt vezetne be - írja a Világgazdaság.

A kifizetések 22 százaléka még mindig késedelmesen érkezik meg a jogosultakhoz az EU-ban. Az Intrum Justitia követeléskezelő 2010-es európai fizetési index felmérése szerint az EU-nak éves szinten 300 milliárd eurónyi veszteséget okoznak a nemfizetés miatti leírások. A csúszások pedig olykor több hónapot is kitesznek.

A körbetartozások által leginkább sújtott ágazat Magyarországon az építőipar. Tolnay Tibor, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke üdvözölte az EU-s terveket. Igaz, a 30 és 60 napos határidőt a magyar szabályozás is ismeri, ám egy meglehetősen szerencsétlen kitétel - "a felek más határidőben is megállapodhatnak" - miatt ennek jelenleg alig-alig érződik a hatása. Az új szabályozás hatálybalépésére jövőre kerülhet sor.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?