23 °C Budapest

Közbeszerzésekkel fognák vissza a körbetartozásokat

Pénzcentrum
2010. július 5. 09:32

A körbetartozások visszaszorítása érdekében módosítaná a közbeszerzési törvényt a kormány. A változtatás célja továbbá, hogy a kis- és középvállalkozások könnyebben indulhassanak közbeszerzéseken - írja a Napi Gazdaság.

A jövőben szigorúbb szabályok vonatkoznának a nem fizető cégek közbeszerzéseken történő indulására. Amennyiben egy cég nem fizet alvállalkozóinak, és ez jogerős határozattal igazolható, két évre kizárnák a közbeszerzésekből. A körbetartozások elkerülését segítené az a törvénymódosítási terv is, mely az alvállalkozók számláinak teljesítése után tenné lehetővé további számlák benyújtását.

A kkv-k helyzetbe hozását várják attól módosítási javaslattól, mely bővítené a közbeszerzési törvény hatálya alá tartozó beszerzések körét és értékhatárát. A tervek szerint a törvénymódosítás elfogadás esetén szeptember 15-étől lépne hatályba. A lap információi szerint a módosítás csupán néhány hónapra szólna, ugyanis a kormány 2011. január 1-jei hatálybalépéssel egy teljesen új közbeszerzési törvényt kíván alkotni.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?