Dagad a behajtási ügyek száma

Pénzcentrum
2009. október 1. 09:17

A válság hatására jelentősen emelkedett, az első negyedévben a tavalyi duplájára nőtt az Euler Hermes Magyar Követelésbiztosító Kft. által követelésbehajtásra átvett ügyek értéke - mondta a társaság ügyvezetője. Hozzátette, hogy július végén már a tavalyi ügyszám 70 %-ánál tartottak, míg az átadott követelések értéke megközelítette a 2008-as összeg 80 %-át - írja a Napi Gazdaság.

Az iparági bontásban a legmeglepőbb, hogy az átvett ügyek 42 %-a a fuvarozással, szállítmányozással foglalkozó cégekkel kapcsolatos, csak minden hatodik kapcsolódik az építőiparhoz. Ezt magyarázhatja, hogy a követeléskezelő cégek a korábbi tapasztalataik alapján nem vagy csak kivételes esetekben vesznek át építőipari követeléseket, mivel a bedőlések miatt ebben a szektorban a legkisebb a megtérülés.

A cégvezető szerint a válság hatására jobban odafigyelnek a cégek a követeléseikre. Korábban jellemzően a 60 napon túl lejárt követelésekkel keresték meg a követeléskezelő cégeket, manapság már 40-45 napos kinn lévőségek is beérkeznek, mert még nagyobb a behajtás esélye. Az átadási hajlandóság növekedését a szakember szerint a szállítók romló likviditási helyzete is indukálta.

A cég tapasztalatai szerint az idei év első felében érzékenyebben érintette a megbízókat a követelések érvényesítésének elhúzódása. Meglepő ugyanakkor, hogy az év első felében viszonylag sok adós fizetett a tavaly indított felszámolási eljárás szorításában, a megszokottnál több követelést tudtak érvényesíteni a társaságnál.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 13. szombat
Jenõ
28. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem