0 °C Budapest

Bajban, aki kicentizte a havi részletet: jönnek a horror törlesztők!

2009. február 17. 09:00

Komoly kihívások előtt áll 2009-ben a hazai követeléskezelési piac, a behajtás egyre nehezebbé válhat. A nemzetközi pénzügyi válság miatt a lejárt követelések számának erőteljes növekedését vetítik előre a lakossági és az üzleti szférában egyaránt.

"A pénzügyi-gazdasági válság hatása több ponton is jelentkezhet a követeléskezelés területén, hiszen egyfelől a megbízások száma várhatóan nő, mert a cégek likviditásának megőrzésére, javítására az egyik legfontosabb eszköz a kintlévőség-állomány hatékony és profi kezelésére" - hangsúlyozza Thummerer Péter, a Magyar Követeléskezelők és Üzleti Információt Szolgáltatók Szövetségének elnöke.

Másfelől a lakossági és a céges vonalon a kockázatok növekedésével kell számolni az idei évben. Aki úgy véli, hogy a behajtási piac lehet a válság haszonélvezője, az téved. A szegmens fő megbízói a komoly gondokkal küzdő multinacionális vállalatok, bankok és telekommunikációs cégek. A növekvő állományok behajtása során a megbízói díjak lefaragásával szeretnének élni, ami csökkenő sikerarány mellett a követeléskezelőket is veszélybe sodorhatja.

A lakossági ügyfelek esetében jelentősen megnövekedett havi részletek jelentenek kockázatot, komoly gondban lehetnek azok, akik igencsak kicentizték a vállalható törlesztést.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?