9 °C Budapest

Eladják a Borsodit

Pénzcentrum
2009. június 15. 08:47

Tizenegy sörgyárától válik meg a belga-brazil Inbev, közöttük a Borsoditól is, hogy a jövőben az észak- és dél-amerikai térségre tudja fordítani figyelmét.

A tavaly a világ legnagyobb sörgyártójává előlépett Anheuser-Busch Inbev olyan európai termékekkel rendelkezik, mint a Stella Artois, a Beck's, a Jupiler és a Leffe. Most tizenegy európai cégétől próbál megválni, melyek évente 15 millió hektoliter sört gyártanak. Az ügylet lebonyolításához a Barclayst kérte fel tanácsadónak.

Minderre azért kerül sor, mert a csehországi és romániai leányok nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, a horvát és a montenegrói nem szerzett nagyobb piaci részesedést. Feltételezhetően a közép-európai vállalatokat egyben kínálja az Inbev, s a lehetséges vevő a CVC befektetési alap, amely a belga Postának kisebbségi részvényese.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem