9 °C Budapest

Mindenhol hódít a Lidl: óriási pénzek a háttérben

2009. május 28. 12:02

Romániát is meg akarja hódítani a Lidl: a német üzletlánc már keresi a helyeket legújabb boltjai számára. Első körben a 30 ezresnél nagyobb városokat szemelték ki.

A romániai gazdasági sajtó egybehangzó információi szerint az üzletlánc 4-és 8 ezer négyzetméter közötti szabad területeket keres, áruházak építése céljából. Jelenleg azonban még egyetlen bolt építése sem kezdődött meg.

Ezért a közeljövőben üzlethelyiségek bérlésével indulhat be a romániai Lidl- hálózat: 800 négyzetméteresnél nagyobb alapterületű boltokat terveznek bérbe venni. A tervek szerint az elkövetkező években száznál is több üzlet nyitása várható.

A hírek szerint már eddig is 70 millió eurót, azaz közel 20 milliárd forintot invesztált a Lidl a romániai üzlethálózat beindításába. Eredetileg már 2003-ban létrehozták az ottani céget, de folyamatosan tolódott a boltok beindításának időpontja.

Várhatóan még idén megépül egy Bukaresthez közeli településen a Lidl központja, ahol a menedzsment és a működéshez szükséges adminisztráció kap majd helyet. 2010-re pedig elkészülhet a cégcsoport óriásraktára, amely nem kevesebb mint 45 ezer négyzetméteres alapterületével stabil hátteret nyújt az egész országra kiterjedő logisztikai hálózatnak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Lidl számára kelet-Európa továbbra is a közeljövő céljai közt szerepel, így hamarosan találkozhatunk a kék- sárga- piros felirattal Bulgária, a volt Jugoszláv országok, és a Balti-államok területén is.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?