19 °C Budapest

Mindenhol hódít a Lidl: óriási pénzek a háttérben

2009. május 28. 12:02

Romániát is meg akarja hódítani a Lidl: a német üzletlánc már keresi a helyeket legújabb boltjai számára. Első körben a 30 ezresnél nagyobb városokat szemelték ki.

A romániai gazdasági sajtó egybehangzó információi szerint az üzletlánc 4-és 8 ezer négyzetméter közötti szabad területeket keres, áruházak építése céljából. Jelenleg azonban még egyetlen bolt építése sem kezdődött meg.

Ezért a közeljövőben üzlethelyiségek bérlésével indulhat be a romániai Lidl- hálózat: 800 négyzetméteresnél nagyobb alapterületű boltokat terveznek bérbe venni. A tervek szerint az elkövetkező években száznál is több üzlet nyitása várható.

A hírek szerint már eddig is 70 millió eurót, azaz közel 20 milliárd forintot invesztált a Lidl a romániai üzlethálózat beindításába. Eredetileg már 2003-ban létrehozták az ottani céget, de folyamatosan tolódott a boltok beindításának időpontja.

Várhatóan még idén megépül egy Bukaresthez közeli településen a Lidl központja, ahol a menedzsment és a működéshez szükséges adminisztráció kap majd helyet. 2010-re pedig elkészülhet a cégcsoport óriásraktára, amely nem kevesebb mint 45 ezer négyzetméteres alapterületével stabil hátteret nyújt az egész országra kiterjedő logisztikai hálózatnak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Lidl számára kelet-Európa továbbra is a közeljövő céljai közt szerepel, így hamarosan találkozhatunk a kék- sárga- piros felirattal Bulgária, a volt Jugoszláv országok, és a Balti-államok területén is.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 17. 07:55