Újabb elképesztő szexbotrány: nem csak a Lidl kémkedett

2009. május 20. 17:02

Német lapértesülések szerint újabb szexbotrány van kibontakozóban: a Lidl néhány évvel ezelőtti megfigyelési ügye után most a Deutsche Telekomról derült ki, hogy kémkedett az álláshirdetésekre jelentkezők nemi élete után.

A Handelsblatt című napilap információi szerint a világ egyik legnagyobb távközlési cége magánnyomozókat bérelt fel, és megfigyeltette a potenciális alkalmazottak magánéletét. A hírek szerint elsősorban a pályázók szexuális élete érdekelte a multit.

A megfigyelési ügy szálai -a lap szerint- Macedónia, Horvátország és Szlovénia mellett Magyarországot is érinthetik.

A Handelsblatt birtokába került hivatalos dokumentumok szerint a távközlési vállalatot elsősorban az állásért pályázó célszemélyek érdekelték.

Egy horvátországi jelentkező aktájában például az szerepel, hogy az ágyban rendkívül tapasztalt, ötletes szexuális partner. A bizalmas irat oldalakon keresztül ecseteli a jelentkező hölgy magánéletét, szerelmi kapcsolatait, sőt, még testvéréről is megfogalmaz hasonló állításokat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Magyar Telekom kommunikációs igazgatósága a Pénzcentrum kérdésére az alábbi tájékoztatást adta:  "Az említett cikk állításai - a vizsgálattal kapcsolatos megjegyzéseket kivéve - nem a Magyar Telekomra vonatkoznak. Ezzel együtt megerősítjük, hogy a Magyar Telekom nem foglalkozik az alkalmazottnak jelentkezők magánügyeivel, nem tart igényt semmilyen információra a magánéletükre vonatkozóan, és elfogadhatatlannak tartja az ilyen eljárást."

Emlékezetes, hogy korábban más német vállalatoknál, például a Lidlnél is volt hasonló megfigyelési botrány. 2008 márciusában a Lidl detektíveket vett fel a csalással, lopással vádolt alkalmazottak kiszűrésére, bekameráztatták még a mosdókat is, és a pihenőidőkben folytatott beszélgetéseket is rögzítették. Bár tagadta bűnösségét a német diszkontlánc, ennek ellenére kifizette a kémkedésért kiszabott büntetést, ami egyedül Alsó-Szászországban több mint fél millió euró volt. Ez mintegy 10 ezer alkalmazott számára jelentett egyenként 60-70 eurónyi kártérítést.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.09.30 19:54
Albert Einstein az oxfordi egyetemen záródolgozatot készült íratni fizika szakos hallgatóival. Tanár...
perfekt  |  2022.09.28 10:30
A devizaáttérés esetei a következők lehetnek: forintról devizára való áttérés, devizáról forintr...
hrdoktor  |  2022.09.26 06:55
Ellentét, feszültség, kommunikációs zavar minden csoportban, így a munkahelyi közösségekben is előfo...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
vezetoi-coaching  |  2022.09.20 13:11
Ez a post két közvetlenül egymás után született közvetlen Linkedin post összeforrasztása, a nagyon g...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?