18 °C Budapest

Újabb elképesztő szexbotrány: nem csak a Lidl kémkedett

2009. május 20. 17:02

Német lapértesülések szerint újabb szexbotrány van kibontakozóban: a Lidl néhány évvel ezelőtti megfigyelési ügye után most a Deutsche Telekomról derült ki, hogy kémkedett az álláshirdetésekre jelentkezők nemi élete után.

A Handelsblatt című napilap információi szerint a világ egyik legnagyobb távközlési cége magánnyomozókat bérelt fel, és megfigyeltette a potenciális alkalmazottak magánéletét. A hírek szerint elsősorban a pályázók szexuális élete érdekelte a multit.

A megfigyelési ügy szálai -a lap szerint- Macedónia, Horvátország és Szlovénia mellett Magyarországot is érinthetik.

A Handelsblatt birtokába került hivatalos dokumentumok szerint a távközlési vállalatot elsősorban az állásért pályázó célszemélyek érdekelték.

Egy horvátországi jelentkező aktájában például az szerepel, hogy az ágyban rendkívül tapasztalt, ötletes szexuális partner. A bizalmas irat oldalakon keresztül ecseteli a jelentkező hölgy magánéletét, szerelmi kapcsolatait, sőt, még testvéréről is megfogalmaz hasonló állításokat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Magyar Telekom kommunikációs igazgatósága a Pénzcentrum kérdésére az alábbi tájékoztatást adta:  "Az említett cikk állításai - a vizsgálattal kapcsolatos megjegyzéseket kivéve - nem a Magyar Telekomra vonatkoznak. Ezzel együtt megerősítjük, hogy a Magyar Telekom nem foglalkozik az alkalmazottnak jelentkezők magánügyeivel, nem tart igényt semmilyen információra a magánéletükre vonatkozóan, és elfogadhatatlannak tartja az ilyen eljárást."

Emlékezetes, hogy korábban más német vállalatoknál, például a Lidlnél is volt hasonló megfigyelési botrány. 2008 márciusában a Lidl detektíveket vett fel a csalással, lopással vádolt alkalmazottak kiszűrésére, bekameráztatták még a mosdókat is, és a pihenőidőkben folytatott beszélgetéseket is rögzítették. Bár tagadta bűnösségét a német diszkontlánc, ennek ellenére kifizette a kémkedésért kiszabott büntetést, ami egyedül Alsó-Szászországban több mint fél millió euró volt. Ez mintegy 10 ezer alkalmazott számára jelentett egyenként 60-70 eurónyi kártérítést.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.09.17 19:37
Pezsgő, vidám, családias hangulatban telt a Legacy Alumni első összejövetele. Jó volt látni az izgat...
perfekt  |  2021.09.13 09:44
Vége a nyárnak, elkezdődött a tanév is. Túl vagyunk a nyári szabadságon és ismét elkezdődtek a dolgo...
hrdoktor  |  2021.09.13 06:28
Több százezer embert érint a pánikbetegség: mit tegyünk, ha pánikrohamunk van vagy akkor, ha a körny...
kovacstunde  |  2021.09.12 14:56
  Magyarországon többnyire még csak azzal találkozunk, hogy lakásokból irodákat alakítanak ki, de N...
hrbonbon  |  2021.09.10 12:35
  The exceptional pandemic period, which is still ongoing with all its consequences,...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 18. szombat
Diána
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?