16 °C Budapest

Újabb elképesztő szexbotrány: nem csak a Lidl kémkedett

2009. május 20. 17:02

Német lapértesülések szerint újabb szexbotrány van kibontakozóban: a Lidl néhány évvel ezelőtti megfigyelési ügye után most a Deutsche Telekomról derült ki, hogy kémkedett az álláshirdetésekre jelentkezők nemi élete után.

A Handelsblatt című napilap információi szerint a világ egyik legnagyobb távközlési cége magánnyomozókat bérelt fel, és megfigyeltette a potenciális alkalmazottak magánéletét. A hírek szerint elsősorban a pályázók szexuális élete érdekelte a multit.

A megfigyelési ügy szálai -a lap szerint- Macedónia, Horvátország és Szlovénia mellett Magyarországot is érinthetik.

A Handelsblatt birtokába került hivatalos dokumentumok szerint a távközlési vállalatot elsősorban az állásért pályázó célszemélyek érdekelték.

Egy horvátországi jelentkező aktájában például az szerepel, hogy az ágyban rendkívül tapasztalt, ötletes szexuális partner. A bizalmas irat oldalakon keresztül ecseteli a jelentkező hölgy magánéletét, szerelmi kapcsolatait, sőt, még testvéréről is megfogalmaz hasonló állításokat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Magyar Telekom kommunikációs igazgatósága a Pénzcentrum kérdésére az alábbi tájékoztatást adta:  "Az említett cikk állításai - a vizsgálattal kapcsolatos megjegyzéseket kivéve - nem a Magyar Telekomra vonatkoznak. Ezzel együtt megerősítjük, hogy a Magyar Telekom nem foglalkozik az alkalmazottnak jelentkezők magánügyeivel, nem tart igényt semmilyen információra a magánéletükre vonatkozóan, és elfogadhatatlannak tartja az ilyen eljárást."

Emlékezetes, hogy korábban más német vállalatoknál, például a Lidlnél is volt hasonló megfigyelési botrány. 2008 márciusában a Lidl detektíveket vett fel a csalással, lopással vádolt alkalmazottak kiszűrésére, bekameráztatták még a mosdókat is, és a pihenőidőkben folytatott beszélgetéseket is rögzítették. Bár tagadta bűnösségét a német diszkontlánc, ennek ellenére kifizette a kémkedésért kiszabott büntetést, ami egyedül Alsó-Szászországban több mint fél millió euró volt. Ez mintegy 10 ezer alkalmazott számára jelentett egyenként 60-70 eurónyi kártérítést.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 23. 14:05
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem