16 °C Budapest

Veszélyben a Zsolnay IKEA- bérmunkája

2009. március 26. 08:30

Matyi Dezső, az Alexandra könyvkiadó tulajdonosa a menedzsmentjogokkal kapcsolatos vita miatt lépett vissza a Zsolnay megvásárlásától. A befutó a Teclima Kft. lehet, amely felülvizsgálhatja az IKEA-val kötött megállapodást is.

A menedzsmentjogokkal kapcsolatos vita miatt lépett vissza a Zsolnay megvásárlásától az Alexandra Kiadó tulajdonosa, Matyi Dezső.

Az üzletember egyfajta ultimátumot kapott, azt állítja, a pécsi városi vagyonkezelő tárgyalás helyett rögtön a szerződést küldte át, amelyet sürgősen alá kellett volna írnia.

"A szerződésből a megbeszéltek ellenére kimaradt a menedzsmentjogok átadása, így viszont nincs szükségem a Zsolnayra, mert esélyem sem lenne, hogy a terveim szerint fejlesszem" - nyilatkozta Matyi Dezső.

A Pécs Holding Városi Vagyonkezelő Zrt. vezetője ugyanakkor cáfolta Matyi Dezső azon állítását, hogy nem adtak volna menedzsmentjogot. Varga Péter szerint adtak volna, ám ez Matyinak nem tetszett. A vagyonkezelő vezetője azt viszont elismerte, hogy valóban úgy döntöttek, nem tárgyalnak, ezért készítettek egy szindikátusi szerződést, amely végül az Alexandra tulajdonosának nem felelt meg.

Matyi Dezső visszalépésével a Zsolnay-tender vesztese, a Teclima Kft. lehet a befutó. Tegnap délutánig a Teclima Kft. jelezte is, hogy elfogadják a korábbi szindikátusi szerződést, és hamarosan megkezdik az általuk ajánlott 570 millió forintos vételár két részletben való kifizetését.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Értesülések szerint azzal, hogy Matyi Dezső elállt a vételtől, veszélybe került a Zsolnay IKEA- bérmunkája, ugyanis a Teclima Kft. pályázatában kikötötte, hogy alapos vizsgálat után dönt majd, megéri-e neki a jelentős terhekkel járó és haszonnal kecsegtető bérmunka.A svéd IKEA tavaly szeptemberben kötött hét évre szóló szerződést a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.-vel, porcelán étkészletek gyártására.

A pécsi közgyűlés múlt hét csütörtöki ülésén döntött a Zsolnay 49 százalékos részének eladásáról, valamint arról, hogy a pályázók közül először a kisebbségi tulajdonért 500 millió forintot ajánló, Matyi Dezső által ellenőrzött Pécsi Direkt Kft.-vel kezd tárgyalásokat.

NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?