1 °C Budapest

Exkluzív képek: a világ leggazdagabb embereinek házai

2009. március 15. 08:00

Milliárdosok otthonai Van, aki több milliárd forint értékű luxusvillában, és van, aki évtizedek óta ugyanabban a családi házban tölti mindennapjait. Nézze meg Ön is a dollármilliárdosok otthonait! 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Mindenhol jó, de legjobb otthon - hangzik a jól ismert közmondás. Így van ez a világ leggazdagabb embereinél is, akik azért igyekeznek a lehető legnagyobb kényelemben és luxusban kipihenni a folyamatos pénzköltés okozta fáradalmakat. Most megmutatjuk, hol élnek az igazán gazdagok.

 

Lev Leviev (Fotó: forbes.com)

Lev Leviev, az izraeli származású gyémántkereskedő London melletti háza 65 millió dollárt, azaz körülbelül 15 milliárd forintot ér. A berendezését tekintve is extravagáns palotához a hét hálószoba mellett arannyal futtatott úszómedence és saját nightklub is tartozik.

 

Michael Dell (Fotó: forbes.com)

Michael Dell, a róla elnevezett informatikai cég alapítója 1997-ben építette ezt a 3000 négyzetméter alapterületű épületkomplexumot, amit a környéken csak "A vár" néven ismernek. Az elnevezés nem véletlen, hiszen a palotát magas falak és komoly biztonsági berendezések őrzik.

 

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Steve Jobs (Fotó: forbes.com)

Steve Jobs, az Apple alapítójának kaliforniai otthona sem rosszabb: a spanyolos hatású, 30 hálószobás ház egy hat hektáros birtokon fekszik. Ugyanakkor a hírek szerint a milliárdos és családja szinte sohasem tartózkodik a házban.

 

Oprah Winfrey (Fotó: forbes.com)

Oprah Winfrey, az amerikai talkshow- királynő ebben a 2000 négyzetméteres villában tölti mindennapjait. A házat 50 millió dollárért, azaz 11 milliárd forintért vásárolta, még 2001-ben. Nem véletlen, hogy az épületet és a hozzá tartozó birtokot csak úgy hívja: "Az ígéret földje". A TV-s személyiség számára azonban fontos a nyugalom és a diszkréció: amikor tavaly kertjében fogadást adott Barack Obama tiszteletére, a vendégeknek szigorúan tilos volt belépni a házba, és a kamerák használatát is mellőzniük kellett.

Bill Gates, Ralph Lauren, Spielberg, George Lucas álomvillái

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59