27 °C Budapest

Exkluzív képek: a világ leggazdagabb embereinek házai

2009. március 15. 08:00

Milliárdosok otthonai Van, aki több milliárd forint értékű luxusvillában, és van, aki évtizedek óta ugyanabban a családi házban tölti mindennapjait. Nézze meg Ön is a dollármilliárdosok otthonait! 

Mindenhol jó, de legjobb otthon - hangzik a jól ismert közmondás. Így van ez a világ leggazdagabb embereinél is, akik azért igyekeznek a lehető legnagyobb kényelemben és luxusban kipihenni a folyamatos pénzköltés okozta fáradalmakat. Most megmutatjuk, hol élnek az igazán gazdagok.

 

Lev Leviev (Fotó: forbes.com)

Lev Leviev, az izraeli származású gyémántkereskedő London melletti háza 65 millió dollárt, azaz körülbelül 15 milliárd forintot ér. A berendezését tekintve is extravagáns palotához a hét hálószoba mellett arannyal futtatott úszómedence és saját nightklub is tartozik.

 

Michael Dell (Fotó: forbes.com)

Michael Dell, a róla elnevezett informatikai cég alapítója 1997-ben építette ezt a 3000 négyzetméter alapterületű épületkomplexumot, amit a környéken csak "A vár" néven ismernek. Az elnevezés nem véletlen, hiszen a palotát magas falak és komoly biztonsági berendezések őrzik.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Steve Jobs (Fotó: forbes.com)

Steve Jobs, az Apple alapítójának kaliforniai otthona sem rosszabb: a spanyolos hatású, 30 hálószobás ház egy hat hektáros birtokon fekszik. Ugyanakkor a hírek szerint a milliárdos és családja szinte sohasem tartózkodik a házban.

 

Oprah Winfrey (Fotó: forbes.com)

Oprah Winfrey, az amerikai talkshow- királynő ebben a 2000 négyzetméteres villában tölti mindennapjait. A házat 50 millió dollárért, azaz 11 milliárd forintért vásárolta, még 2001-ben. Nem véletlen, hogy az épületet és a hozzá tartozó birtokot csak úgy hívja: "Az ígéret földje". A TV-s személyiség számára azonban fontos a nyugalom és a diszkréció: amikor tavaly kertjében fogadást adott Barack Obama tiszteletére, a vendégeknek szigorúan tilos volt belépni a házba, és a kamerák használatát is mellőzniük kellett.

Bill Gates, Ralph Lauren, Spielberg, George Lucas álomvillái

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm