5 °C Budapest

A leggyakoribb vállalkozási hibák: jöhet a felszámolás!

Pénzcentrum
2007. november 15. 08:45

Egy felszámolási tanácsadó cégnél minden esetben a legfontosabb adatok tanulmányozása az első lépés: meg kell határozni, hogy van-e a cégnek valamilyen ingatlana, piaca és akad-e a tevékenységnek valamilyen csírája. Ha igen, akkor lehet esély a megmentésére - mondta el a Napi által megkérdezett szakértő.

Az első 2-3 hét után elkészítik a 3 hónapos üzleti tervet, ha pedig a menedzsment cseréje is szükséges, akkor azt általában az első negyedév során megteszik. Összességében a felszámolás sikere mindig az első két hétben dől el.

A felszámoláshoz vezető leggyakoribb hibaként a szakember egyértelműen a rossz vezetési döntéseket említi. A leggyakoribb, hogy optimális bevételi terv mellé minimális költségtervet társítanak, melyhez ráadásul hitelt is vesznek fel.

Szintén gyakori probléma, hogy amikor jól megy a szekér, cégfelvásárlásba kezdenek, mely a piac változásával könnyen visszaüthet.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?