19 °C Budapest

Felszámolás: elmerült a Finn italnagyker!

Pénzcentrum
2007. szeptember 6. 08:45

Felszámolják a magyar piacon az egyik legszélesebb minőségi szeszesital-kínálatot felvonultató Finn Kereskedelmi Kft-t, miután a cég a Népszabadság információi szerint bőven 100 millió forint feletti adósságállományt halmozott fel, melyet már nem tud tovább maga előtt görgetni.

A felszámolási folyamat még nagyon az elején tart, a hitelezők most nyújtják be igényeiket. A Finn Kft-nek a telephelyei, a gépjárművei és a megmaradt árukészlete tehető pénzzé.

Az ügyvezető igazgató a banki finanszírozás hibáival magyarázza az összeomlást, elmondása szerint volt olyan eset, amikor a hiteligénylés után 2-3 hónappal sem tudták biztosan, hogy megkapják-e a kért kölcsönt. A pénzhiány miatt beszállítóik mellett korábbi presztízsüket is elvesztették.

A céget eredetileg finn befektetők alapították 1989-ben, majd többszöri tulajdonosváltást követően az évtized elejétől több mint 90%-os tulajdonosa a jelenlegi ügyvezető, Baár János lett.

A vállalat a magyar piacon 2001 tavaszán újdonságnak számító értékesítési rendszert vezetett be, melynek keretében éjszakai ügyeletet tartottak és Budapesten 2-3 órán belül este is házhoz szállították a rendelt italokat.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?