17 °C Budapest

Ősztől itt a kedvezményes hitel

Pénzcentrum
2007. augusztus 24. 10:00

Várhatóan ősszel startol a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. Sikeres Magyarország programjának keretében a kedvezményes kamatozású, hosszú lejáratú kisvállalkozói hitel - írja a Világgazdaság.

A konstrukció célja a mikro- és kisvállalkozások beruházásának finanszírozása, erre tízmilliárdos keretet szánnak. A tervek alapján az igényelhető hitel futamideje 15 év, mértéke 1-50 millió forint, kamata három havi Euribor + legfeljebb évi 4 százalék.

A kölcsönt a vállalkozási tevékenység végzésére szolgáló ingatlan vásárlásához, építéséhez, átalakításához, az ahhoz szükséges használt és új berendezések, felszerelések, járművek és egyéb tárgyi eszközök beszerzéséhez, illetve az azok működtetéséhez kapcsolódó szoftver vásárlásához használható fel.

Az igényléshez szükséges saját erő mértéke a beruházás nettó (amennyiben a vállalkozás áfa visszaigénylésére nem jogosult bruttó) bekerülési értékének legalább 15 százaléka.

A hitelt várhatóan ügynöki hálózaton keresztül értékesítenék, így közvetlenül hozzájuk kellene az igényléseket benyújtani. Emellett az MFB tárgyalásokat folytat a takarékszövetkezetekkel is, de szóba kerültek már kamarák és más érdekképviseleti szervek is.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A hitelszerződések megkötésére 2013. december 31-ig kerülhet sor.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?