22 °C Budapest

Ősztől itt a kedvezményes hitel

Pénzcentrum
2007. augusztus 24. 10:00

Várhatóan ősszel startol a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. Sikeres Magyarország programjának keretében a kedvezményes kamatozású, hosszú lejáratú kisvállalkozói hitel - írja a Világgazdaság.

A konstrukció célja a mikro- és kisvállalkozások beruházásának finanszírozása, erre tízmilliárdos keretet szánnak. A tervek alapján az igényelhető hitel futamideje 15 év, mértéke 1-50 millió forint, kamata három havi Euribor + legfeljebb évi 4 százalék.

A kölcsönt a vállalkozási tevékenység végzésére szolgáló ingatlan vásárlásához, építéséhez, átalakításához, az ahhoz szükséges használt és új berendezések, felszerelések, járművek és egyéb tárgyi eszközök beszerzéséhez, illetve az azok működtetéséhez kapcsolódó szoftver vásárlásához használható fel.

Az igényléshez szükséges saját erő mértéke a beruházás nettó (amennyiben a vállalkozás áfa visszaigénylésére nem jogosult bruttó) bekerülési értékének legalább 15 százaléka.

A hitelt várhatóan ügynöki hálózaton keresztül értékesítenék, így közvetlenül hozzájuk kellene az igényléseket benyújtani. Emellett az MFB tárgyalásokat folytat a takarékszövetkezetekkel is, de szóba kerültek már kamarák és más érdekképviseleti szervek is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A hitelszerződések megkötésére 2013. december 31-ig kerülhet sor.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?