7 °C Budapest

Ősztől itt a kedvezményes hitel

Pénzcentrum
2007. augusztus 24. 10:00

Várhatóan ősszel startol a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. Sikeres Magyarország programjának keretében a kedvezményes kamatozású, hosszú lejáratú kisvállalkozói hitel - írja a Világgazdaság.

A konstrukció célja a mikro- és kisvállalkozások beruházásának finanszírozása, erre tízmilliárdos keretet szánnak. A tervek alapján az igényelhető hitel futamideje 15 év, mértéke 1-50 millió forint, kamata három havi Euribor + legfeljebb évi 4 százalék.

A kölcsönt a vállalkozási tevékenység végzésére szolgáló ingatlan vásárlásához, építéséhez, átalakításához, az ahhoz szükséges használt és új berendezések, felszerelések, járművek és egyéb tárgyi eszközök beszerzéséhez, illetve az azok működtetéséhez kapcsolódó szoftver vásárlásához használható fel.

Az igényléshez szükséges saját erő mértéke a beruházás nettó (amennyiben a vállalkozás áfa visszaigénylésére nem jogosult bruttó) bekerülési értékének legalább 15 százaléka.

A hitelt várhatóan ügynöki hálózaton keresztül értékesítenék, így közvetlenül hozzájuk kellene az igényléseket benyújtani. Emellett az MFB tárgyalásokat folytat a takarékszövetkezetekkel is, de szóba kerültek már kamarák és más érdekképviseleti szervek is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A hitelszerződések megkötésére 2013. december 31-ig kerülhet sor.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem