24 °C Budapest

Se ajtó, se ablak, se pénz - Ilyen egy enrgiatakarékos pályázat

Pénzcentrum
2007. május 15. 08:25

A tervezett igényléseknek a negyede érkezett csak a lakosság energiatakarékossági pályázatára egy hónap alatt. Míg tavaly a pénzt 10 nap alatt lekötötte a 9000 pályázó, addig az idén egy hónap alatt mindössze 3700 pályázat érkezett a hivatalhoz. Igaz, tavaly nagyobb volt az állami támogatás aránya és mértéke is. Az illetékesek egyelőre nem gondolkoznak a feltételek változtatásán - írja a Népszabadság.

A kiírás a program keretében eredetileg 17-18 ezer pályázat támogatását célozta meg. Erre az idén 2,4 milliárd forint áll rendelkezésre - több mint kétszer annyi, mint tavaly.

A jelentkezési kedv most töredéke a tavalyinak. Az alacsonyabb érdeklődés oka lehet, hogy az állami támogatás aránya tavaly 30, az idén viszont 15 százalék volt, de a felveendő maximumösszeg is a pályázat fajtánként 400-600 ezer forintról egységesen 265 ezerre csökkent.

Az idei rend szerint az állami támogatást a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) 6,5 százalékos kamatozású hitellel egészíti ki.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?