5 °C Budapest

Milliárdokhoz juthatunk hozzá

Pénzcentrum
2007. július 24. 10:00

Új társasággal bővül a közeljövőben az MFB csoport, amely a Jeremie program holdingalapját lesz majd hivatott kezelni - írja a Világgazdaság.

Az MFB Zrt. tulajdonában lévő új társaság nem a korábban tervezett Jeremie Zrt. nevet viseli majd, hanem Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.-ként lesz majd bejegyzeve. Az egymilliárd forintos jegyzett tőkével rendelkező cég kezeli majd a tőkehiányos kkv-k forráshoz jutásának megkönnyítését segítő Jeremie program holdingalapját.

A holdingalaphoz a kkv-k pénzügyi közvetítőkön keresztül juthatnak, a közvetítőket nyílt pályázaton választanák ki. A források felhasználása, lekötése így a közvetítők teljesítményén múlik majd.

2007 és 2013 között a Jeremie programra mintegy 175 milliárd forint áll rendelkezésre, amely közvetetten több mint 2000 milliárd forinttal ösztönözheti a kkv-k fejlesztését. A program három konstrukciója közül az első szeptemberben indul, a mikrohitelezés célja a kereskedelmi bankok által nem finanszírozott, de hitelképes vállalkozások forrásbővítésének megvalósítása. A hét év során erre a célra 35 milliárd forintot szánnak.

A második programelem a kkv-k hitelhez jutásának megerősítése garanciaeszközökkel, erre 80 milliárd forintot különítenek majd el. A harmadik "pillér" keretében kockázati-tőkelapokat hoznak majd létre, ennek forrása hét év alatt 60 milliárd forint lehet.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?