7 °C Budapest

Milliárdokhoz juthatunk hozzá

Pénzcentrum
2007. július 24. 10:00

Új társasággal bővül a közeljövőben az MFB csoport, amely a Jeremie program holdingalapját lesz majd hivatott kezelni - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az MFB Zrt. tulajdonában lévő új társaság nem a korábban tervezett Jeremie Zrt. nevet viseli majd, hanem Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.-ként lesz majd bejegyzeve. Az egymilliárd forintos jegyzett tőkével rendelkező cég kezeli majd a tőkehiányos kkv-k forráshoz jutásának megkönnyítését segítő Jeremie program holdingalapját.

A holdingalaphoz a kkv-k pénzügyi közvetítőkön keresztül juthatnak, a közvetítőket nyílt pályázaton választanák ki. A források felhasználása, lekötése így a közvetítők teljesítményén múlik majd.

2007 és 2013 között a Jeremie programra mintegy 175 milliárd forint áll rendelkezésre, amely közvetetten több mint 2000 milliárd forinttal ösztönözheti a kkv-k fejlesztését. A program három konstrukciója közül az első szeptemberben indul, a mikrohitelezés célja a kereskedelmi bankok által nem finanszírozott, de hitelképes vállalkozások forrásbővítésének megvalósítása. A hét év során erre a célra 35 milliárd forintot szánnak.

A második programelem a kkv-k hitelhez jutásának megerősítése garanciaeszközökkel, erre 80 milliárd forintot különítenek majd el. A harmadik "pillér" keretében kockázati-tőkelapokat hoznak majd létre, ennek forrása hét év alatt 60 milliárd forint lehet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06