3 °C Budapest

Változások kora: többen kaphatnak több pénzt

Pénzcentrum
2007. július 30. 08:30

Megváltozott az MFB Sikeres Magyarországért hitelprogramjának feltételrendszere, az Európai Unió állami támogatási jogszabályainak változása miatt. Egyúttal beépítésre kerültek a program korábbi tapasztalatai, valamint a hitelintézetek javaslatai is - olvasható a Világgazdaságban.

A hitelprogram kiegészült egyebek között az Új Magyarország fejlesztési terv (ÚMFT) és az Új Magyarország vidékfejlesztési program (ÚMVP) társfinanszírozását elősegítő hitellehetőségekkel, a vállalkozások tőkehelyzetét erősítő áthidaló tőkehitellel.

Változtak a hitelprogram főbb feltételei is, az igénybe vehető összeg felső határa 1 milliárd forintról 3 milliárd forintra emelkedett. Az igénybe vevők köre is bővült, a teljes vállalkozói szektor igényelheti a kedvezményes kamatozású fejlesztési hitelt.

A saját erő mértéke támogatási kategóriától függően 10, illetve 25 százalék. a program keretében 2013. december 31-ig lehet kölcsönt nyújtani. A kamat nem változott, továbbra is a 3 havi EURIBOR felett maximum 4 százalék a kamat. A futamidő maximum 15 év, a minimálisan felvehető hitel pedig 5 millió forint.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 9. 12:30