Változások kora: többen kaphatnak több pénzt

Pénzcentrum
2007. július 30. 08:30

Megváltozott az MFB Sikeres Magyarországért hitelprogramjának feltételrendszere, az Európai Unió állami támogatási jogszabályainak változása miatt. Egyúttal beépítésre kerültek a program korábbi tapasztalatai, valamint a hitelintézetek javaslatai is - olvasható a Világgazdaságban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A hitelprogram kiegészült egyebek között az Új Magyarország fejlesztési terv (ÚMFT) és az Új Magyarország vidékfejlesztési program (ÚMVP) társfinanszírozását elősegítő hitellehetőségekkel, a vállalkozások tőkehelyzetét erősítő áthidaló tőkehitellel.

Változtak a hitelprogram főbb feltételei is, az igénybe vehető összeg felső határa 1 milliárd forintról 3 milliárd forintra emelkedett. Az igénybe vevők köre is bővült, a teljes vállalkozói szektor igényelheti a kedvezményes kamatozású fejlesztési hitelt.

A saját erő mértéke támogatási kategóriától függően 10, illetve 25 százalék. a program keretében 2013. december 31-ig lehet kölcsönt nyújtani. A kamat nem változott, továbbra is a 3 havi EURIBOR felett maximum 4 százalék a kamat. A futamidő maximum 15 év, a minimálisan felvehető hitel pedig 5 millió forint.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06