Nem érhet több bankkártyás meglepetés - nyugalom egy kis felárért!

Pénzcentrum
2007. július 23. 05:55

Mind a szakemberek, mind az érintettek (akik saját bőrükön tapasztalják) tisztában vannak azzal, hogy a hazai kis- és középvállalati szektor folyamatosan forráshiányban szenved. Ennek kiküszöbölésére egyre több pénzügyi eszköz áll a társaságok rendelkezésére, melyeket oldalunkon is rendre bemutatunk. Következzen most egy egyelőre kevésbé elterjedt és ismert termék, a vállalati terhelési (charge) kártya!

Egy korábbi cikkünkben már körbejártuk a charge-kártyák mibenlétét, azonban most kifejezetten csak a vállalkozásoknak kínált plasztikokat kívánjuk bemutatni, megvizsgálni.

Terhelési kártya egyszer-egy

A vállalati charge-kártyák tulajdonképpen a hitelkártyákhoz hasonlóan működnek, de természetesen nem mondhatjuk, hogy a két termék ugyanaz. A terhelési kártyák esetében nem biztos, hogy hitelkeret kerül megállapításra, vagyis az igényeknek megfelelően lehet használni, elméletileg határok nélkül.

Persze azért vannak korlátok, hiszen a kártya tulajdonosának a bankok által meghatározott elszámolási időszak végén ki kell egyenlítenie a tartozását, valamint a hitelintézetek ekkor terhelik meg a kártyát az egyéb díjakkal is (azt pedig, hogy nincs hitelkeret, a magasabb éves díjakkal kell honorálnunk).

Hogy miért lehet hasznos egy ilyen vállalati kártya használata? Az üzleti kártyák használatának számos módja akad, melyeket természetesen a charge-kártya használatához is felsorolhatunk.

Így például számos, hirtelen felmerülő költséget tudunk vele fedezni, melyet ténylegesen csak az elszámolási időszak végén kell majd kiegyenlítenünk, vagyis megkönnyíti a vállalkozásunk számára a tervezést, és fedezetet nyújthat az előre nem látható, be nem tervezett kiadásainkra.

Nem elhanyagolható előnye ezeknek a kártyáknak, hogy általában díjmentesen kapcsolódik hozzájuk valamilyen biztosítás, így például baleset- vagy utasbiztosítás.

Hol, milyen kondíciókkal?

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Cikkünkben azt vizsgáljuk, hogy mely bankoknál, milyen kapcsolódó feltételekkel igényelhetünk ilyen kártyát, vagyis jelen körképünkben nem térünk ki a pénzügyi vállalkozások által kínált konstrukciókra.

A Citibanknál a vállalkozások Diners Club kártyát igényelhetnek egyéni, vagy vállalati felelősségvállalással.


Az UniCredit Banknál MasterCard és Visa corporate charge kártyák vehetők igénybe.


A Volksbanknál a Visa Business charge kártyája igényelhető, melynek feltétele a legalább 6 hónapos számlamúlt.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20