Nem érhet több bankkártyás meglepetés - nyugalom egy kis felárért!

Pénzcentrum
2007. július 23. 05:55

Mind a szakemberek, mind az érintettek (akik saját bőrükön tapasztalják) tisztában vannak azzal, hogy a hazai kis- és középvállalati szektor folyamatosan forráshiányban szenved. Ennek kiküszöbölésére egyre több pénzügyi eszköz áll a társaságok rendelkezésére, melyeket oldalunkon is rendre bemutatunk. Következzen most egy egyelőre kevésbé elterjedt és ismert termék, a vállalati terhelési (charge) kártya!

Egy korábbi cikkünkben már körbejártuk a charge-kártyák mibenlétét, azonban most kifejezetten csak a vállalkozásoknak kínált plasztikokat kívánjuk bemutatni, megvizsgálni.

Terhelési kártya egyszer-egy

A vállalati charge-kártyák tulajdonképpen a hitelkártyákhoz hasonlóan működnek, de természetesen nem mondhatjuk, hogy a két termék ugyanaz. A terhelési kártyák esetében nem biztos, hogy hitelkeret kerül megállapításra, vagyis az igényeknek megfelelően lehet használni, elméletileg határok nélkül.

Persze azért vannak korlátok, hiszen a kártya tulajdonosának a bankok által meghatározott elszámolási időszak végén ki kell egyenlítenie a tartozását, valamint a hitelintézetek ekkor terhelik meg a kártyát az egyéb díjakkal is (azt pedig, hogy nincs hitelkeret, a magasabb éves díjakkal kell honorálnunk).

Hogy miért lehet hasznos egy ilyen vállalati kártya használata? Az üzleti kártyák használatának számos módja akad, melyeket természetesen a charge-kártya használatához is felsorolhatunk.

Így például számos, hirtelen felmerülő költséget tudunk vele fedezni, melyet ténylegesen csak az elszámolási időszak végén kell majd kiegyenlítenünk, vagyis megkönnyíti a vállalkozásunk számára a tervezést, és fedezetet nyújthat az előre nem látható, be nem tervezett kiadásainkra.

Nem elhanyagolható előnye ezeknek a kártyáknak, hogy általában díjmentesen kapcsolódik hozzájuk valamilyen biztosítás, így például baleset- vagy utasbiztosítás.

Hol, milyen kondíciókkal?

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Cikkünkben azt vizsgáljuk, hogy mely bankoknál, milyen kapcsolódó feltételekkel igényelhetünk ilyen kártyát, vagyis jelen körképünkben nem térünk ki a pénzügyi vállalkozások által kínált konstrukciókra.

A Citibanknál a vállalkozások Diners Club kártyát igényelhetnek egyéni, vagy vállalati felelősségvállalással.


Az UniCredit Banknál MasterCard és Visa corporate charge kártyák vehetők igénybe.


A Volksbanknál a Visa Business charge kártyája igényelhető, melynek feltétele a legalább 6 hónapos számlamúlt.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?