3 °C Budapest

Faktorál és kártyázik a Budapest Bank!

Pénzcentrum
2005. október 5. 12:59

A Budapest Bank vállalati üzletága az elmúlt 12 hónapban 17%-kal tudta növelni a vállalatok felé kihelyezett hitelállományát, az igazi célcsoportként meghatározott KKV szektor felé viszont 20%-os bővülést értek el. - derült ki a hitelintézet által a mai napon megrendezett sajtóbeszélgetésen.


Hangsúly a faktoringon

A BB vállalati üzletága most a faktorálás területén kívánja tovább növelni KKV ügyfélkörét, mivel a statisztikák szerint a magyar faktoringpiac 2005. első felében 30%-os növekedést ért el, az év végére pedig a teles piac várhatóan 450-460 milliárd forintot tesz majd ki. A dinamikus növekedés nagyban köszönhető a költségvetés által finanszírozott a faktoringot népszerűsítő Lánchíd Faktoring programnak is.

A BB a bevezetett visszkereset nélküli és visszkereseti faktoring termékeknek köszönhetően, mely utóbbi esetében a magyar piacon csaknem egyedülállóan (különböző kritériumoknak való megfelelés esetén) akár a számlaösszeg 100%-át is halandóak finanszírozni, 2%-os piaci részesedést célzott meg 2005-re, a következő évben pedig akár tovább is nőhet ez a szám. A visszkereset nélküli faktoring esetében maximum a számlaösszeg 80%-át finanszírozza a bank.

Plank Gábor vállalati üzletágvezető elmondta, hogy különösen nagy érdeklődésnek örvend az ÁFA- illetve az állami és EU támogatások faktorálása is, ÁFA "megelőlegezésben" a Budapest Bank piacvezető Magyarországon. A termékek kialakításánal különösen nagy gondot fordítanak arra, hogy komplett termékcsaládokat tudjanak értékesíteni, így például az EU támogatások igényléséhez nyújtott tanácsadási szolgáltatás rendkívül jól kombinálható az igényelt és megítélt támogatások faktorálásával.

A tanácsadási szolgáltatás egyébként szintén rendkívül sikeres, egy márciusban zárult pályázat 3,500 résztvevője közül 790-en nyertek, melyből 140 pályázó BB ügyfél volt...

Indul a BB üzleti kártya

A Budapest Bank szintén új szolgáltatása a Budapest Üzleti kártya, mely a Széchenyi kártyához hasonlóan 10 millió forint hitelkeretet biztosít a KKV-k számára, a lehívott összegek után pedig 1% kezelési költséget, illetve BUBOR+4% kamatot számolnak fel. Rendelkezésre tartási jutalék nincs, a kártyadíj viszont 40 ezer forint éves szinten, amitől bizonyos feltételek teljesítése esetén eltekinthet a hitelintézet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Plank Gábor itt ragadta meg a lehetőséget, hogy kifejtse, a KKV-k számára kidolgozott 1 forintos számla akció rendkívül sikeres, amióta a kampány beindult, azóta a számlanyitások száma 40%-kal emelkedett és az érdeklődés egyáltalán nem csak az érintett 1 forintos számla után növekszik.

POS szolgáltatás indul...

Eölyüs Endre, a BB bankkártya operációs vezetője a sajtótájékoztatón elmondta, most zárult le a tesztelése POS rendszerüknek, melyeken nemsokára már fizethetünk bankkártyáinkkal. A POS-ek telepítése a boltok számár teljesen ingyenes (egyébként költsége a bank számára 60- 100 ezer forint), csak a tranzakciós díjakat kell a vállalkozásoknak megfizetniük.

Az év végéig a BB körülbelül 100 POS telepítésre számít, 20206. év végére pedig 350-400 a cél.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.01.30 04:30
Megfelelő kommunikációval nemcsak magunkon, hanem a vállalaton is segíthetünk. [...] Bővebben!
laskainelli  |  2023.01.24 15:59
  Előfordul, hogy egy bizonyos életszakaszunkban nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, nem vagyunk...
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
hrbonbon  |  2023.01.23 14:33
    Simonyi Judit ügyvezető igazgató Az elmúlt évek tapasztalatait cáfolva a 2023-as év váratlan...
vezetoi-coaching  |  2023.01.20 22:51
Két videóját hoztam ide Simon Sinek-nek, amelyek szervesen összetartoznak. Millenials – „That is wh...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?