Faktorál és kártyázik a Budapest Bank!

Pénzcentrum
2005. október 5. 12:59

A Budapest Bank vállalati üzletága az elmúlt 12 hónapban 17%-kal tudta növelni a vállalatok felé kihelyezett hitelállományát, az igazi célcsoportként meghatározott KKV szektor felé viszont 20%-os bővülést értek el. - derült ki a hitelintézet által a mai napon megrendezett sajtóbeszélgetésen.


Hangsúly a faktoringon

A BB vállalati üzletága most a faktorálás területén kívánja tovább növelni KKV ügyfélkörét, mivel a statisztikák szerint a magyar faktoringpiac 2005. első felében 30%-os növekedést ért el, az év végére pedig a teles piac várhatóan 450-460 milliárd forintot tesz majd ki. A dinamikus növekedés nagyban köszönhető a költségvetés által finanszírozott a faktoringot népszerűsítő Lánchíd Faktoring programnak is.

A BB a bevezetett visszkereset nélküli és visszkereseti faktoring termékeknek köszönhetően, mely utóbbi esetében a magyar piacon csaknem egyedülállóan (különböző kritériumoknak való megfelelés esetén) akár a számlaösszeg 100%-át is halandóak finanszírozni, 2%-os piaci részesedést célzott meg 2005-re, a következő évben pedig akár tovább is nőhet ez a szám. A visszkereset nélküli faktoring esetében maximum a számlaösszeg 80%-át finanszírozza a bank.

Plank Gábor vállalati üzletágvezető elmondta, hogy különösen nagy érdeklődésnek örvend az ÁFA- illetve az állami és EU támogatások faktorálása is, ÁFA "megelőlegezésben" a Budapest Bank piacvezető Magyarországon. A termékek kialakításánal különösen nagy gondot fordítanak arra, hogy komplett termékcsaládokat tudjanak értékesíteni, így például az EU támogatások igényléséhez nyújtott tanácsadási szolgáltatás rendkívül jól kombinálható az igényelt és megítélt támogatások faktorálásával.

A tanácsadási szolgáltatás egyébként szintén rendkívül sikeres, egy márciusban zárult pályázat 3,500 résztvevője közül 790-en nyertek, melyből 140 pályázó BB ügyfél volt...

Indul a BB üzleti kártya

A Budapest Bank szintén új szolgáltatása a Budapest Üzleti kártya, mely a Széchenyi kártyához hasonlóan 10 millió forint hitelkeretet biztosít a KKV-k számára, a lehívott összegek után pedig 1% kezelési költséget, illetve BUBOR+4% kamatot számolnak fel. Rendelkezésre tartási jutalék nincs, a kártyadíj viszont 40 ezer forint éves szinten, amitől bizonyos feltételek teljesítése esetén eltekinthet a hitelintézet.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Plank Gábor itt ragadta meg a lehetőséget, hogy kifejtse, a KKV-k számára kidolgozott 1 forintos számla akció rendkívül sikeres, amióta a kampány beindult, azóta a számlanyitások száma 40%-kal emelkedett és az érdeklődés egyáltalán nem csak az érintett 1 forintos számla után növekszik.

POS szolgáltatás indul...

Eölyüs Endre, a BB bankkártya operációs vezetője a sajtótájékoztatón elmondta, most zárult le a tesztelése POS rendszerüknek, melyeken nemsokára már fizethetünk bankkártyáinkkal. A POS-ek telepítése a boltok számár teljesen ingyenes (egyébként költsége a bank számára 60- 100 ezer forint), csak a tranzakciós díjakat kell a vállalkozásoknak megfizetniük.

Az év végéig a BB körülbelül 100 POS telepítésre számít, 20206. év végére pedig 350-400 a cél.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.06.06 09:24
Kutatási eredmények szerint a gyakori digitális média használat körülbelül 10%-kal növeli az ADHD-ra...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
coachco  |  2024.06.02 21:06
A május végi hétvégén zajló Zöld Civil Országos Találkozó sokkal jobb élmény volt, mint amire számít...
laskainelli  |  2024.05.30 21:29
A nyár a felfrissülés, a kaland, a fény és a pihenés időszaka, számos lehetőséget kínál, hogy feltöl...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 13. csütörtök
Antal, Anett
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 12. 21:45
Pénzcentrum  |  2024. június 12. 21:18
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm