Faktorál és kártyázik a Budapest Bank!

Pénzcentrum
2005. október 5. 12:59

A Budapest Bank vállalati üzletága az elmúlt 12 hónapban 17%-kal tudta növelni a vállalatok felé kihelyezett hitelállományát, az igazi célcsoportként meghatározott KKV szektor felé viszont 20%-os bővülést értek el. - derült ki a hitelintézet által a mai napon megrendezett sajtóbeszélgetésen.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Hangsúly a faktoringon

A BB vállalati üzletága most a faktorálás területén kívánja tovább növelni KKV ügyfélkörét, mivel a statisztikák szerint a magyar faktoringpiac 2005. első felében 30%-os növekedést ért el, az év végére pedig a teles piac várhatóan 450-460 milliárd forintot tesz majd ki. A dinamikus növekedés nagyban köszönhető a költségvetés által finanszírozott a faktoringot népszerűsítő Lánchíd Faktoring programnak is.

A BB a bevezetett visszkereset nélküli és visszkereseti faktoring termékeknek köszönhetően, mely utóbbi esetében a magyar piacon csaknem egyedülállóan (különböző kritériumoknak való megfelelés esetén) akár a számlaösszeg 100%-át is halandóak finanszírozni, 2%-os piaci részesedést célzott meg 2005-re, a következő évben pedig akár tovább is nőhet ez a szám. A visszkereset nélküli faktoring esetében maximum a számlaösszeg 80%-át finanszírozza a bank.

Plank Gábor vállalati üzletágvezető elmondta, hogy különösen nagy érdeklődésnek örvend az ÁFA- illetve az állami és EU támogatások faktorálása is, ÁFA "megelőlegezésben" a Budapest Bank piacvezető Magyarországon. A termékek kialakításánal különösen nagy gondot fordítanak arra, hogy komplett termékcsaládokat tudjanak értékesíteni, így például az EU támogatások igényléséhez nyújtott tanácsadási szolgáltatás rendkívül jól kombinálható az igényelt és megítélt támogatások faktorálásával.

A tanácsadási szolgáltatás egyébként szintén rendkívül sikeres, egy márciusban zárult pályázat 3,500 résztvevője közül 790-en nyertek, melyből 140 pályázó BB ügyfél volt...

Indul a BB üzleti kártya

A Budapest Bank szintén új szolgáltatása a Budapest Üzleti kártya, mely a Széchenyi kártyához hasonlóan 10 millió forint hitelkeretet biztosít a KKV-k számára, a lehívott összegek után pedig 1% kezelési költséget, illetve BUBOR+4% kamatot számolnak fel. Rendelkezésre tartási jutalék nincs, a kártyadíj viszont 40 ezer forint éves szinten, amitől bizonyos feltételek teljesítése esetén eltekinthet a hitelintézet.

Plank Gábor itt ragadta meg a lehetőséget, hogy kifejtse, a KKV-k számára kidolgozott 1 forintos számla akció rendkívül sikeres, amióta a kampány beindult, azóta a számlanyitások száma 40%-kal emelkedett és az érdeklődés egyáltalán nem csak az érintett 1 forintos számla után növekszik.

POS szolgáltatás indul...

Eölyüs Endre, a BB bankkártya operációs vezetője a sajtótájékoztatón elmondta, most zárult le a tesztelése POS rendszerüknek, melyeken nemsokára már fizethetünk bankkártyáinkkal. A POS-ek telepítése a boltok számár teljesen ingyenes (egyébként költsége a bank számára 60- 100 ezer forint), csak a tranzakciós díjakat kell a vállalkozásoknak megfizetniük.

Az év végéig a BB körülbelül 100 POS telepítésre számít, 20206. év végére pedig 350-400 a cél.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.01.22 08:34
  Ez nekem is egy kedvenc képem, történetem. Mint akinek szintén sok könyve van, tőlem is meg szokt...
legacykft  |  2022.01.21 18:45
Mindannyian boldog életről álmodunk. A boldogság élménye azonban mindenkinek mást jelent, mondhatnák...
perfekt  |  2022.01.19 08:18
2022. évi első, közbeszerzési témájú bejegyzésünket - évek óta követett gyakorlatunknak megfelelően...
coachco  |  2022.01.18 16:34
Hetvenhét éve annak, hogy felszabadult a budapesti gettó. Ezt a hírt hallva eszembe jutott az a pár...
hrdoktor  |  2022.01.17 06:30
Bár a home office-ban az otthon kényelmében vagyunk, sokan tapasztalhatják, hogy a virtuális megbesz...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 22. szombat
Vince, Artúr
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20