14 °C Budapest

Intenzív termékfejlesztés és hálózatbővítés révén növekszik

Pénzcentrum
2006. szeptember 5. 16:44

A Budapest Bank (GE Money Bank) vállalati üzletága az idei év első félévében folytatta intenzív növekedését. Az ügyfelek számára kihelyezett hitelek volumene az év első hat hónapjában elérte a 276 milliárd forintot, ami 27%-kal haladja meg az elmúlt év azonos időszakában elért 217,6 milliárdos szintet. A bank számára stratégiai ügyfélkörnek számító kis- és középvállalkozásokhoz kihelyezett hitelek állománya meghaladja a 217,7 milliárd forintot, ami 30%-os növekedést mutat az egy évvel korábbi 167,6 milliárdos szinthez képest. Az eltelt egy év alatt a vállalkozások által elhelyezett, látra szóló és lekötött betétek 22,2%-os bővüléssel 127,7 milliárd forintra emelkedtek.


A Budapest Bank vállalati üzletágának lendületes növekedésében az elmúlt egy évben - az értékesítési hálózat gyors ütemű bővülése mellett - a termékfejlesztés játszotta a főszerepet. A tavaly szeptemberben bevezetett Egyforintos Vállalati Folyószámla-csomag komoly népszerűségre tett szert a mikro- és kisvállalati ügyfelek körében, az elmúlt 12 hónapban 7500 új ügyfél vette igénybe terméket. Az idén januártól a vállalati ügyfelek átmeneti pénzügyi gondjaira megoldást nyújtó, szabad felhasználású hitelkeretet biztosító Budapest Üzleti Kártyát az év első nyolc hónapjában több száz ügyfél vette igénybe, az igénylés volumene meghaladta a 2 milliárd forintot. A tárgyi fedezet nélkül igényelhető Budapest Üzleti Kártya hitelkeretét a Budapest Bank az ügyfelek igényeire reagálva júniusban a korábbi 10 millió forintról 20 millió forintra emelte.

A Budapest Bank tavaly júniusban vezette be a céges- és magáningatlan fedezete mellett nyújtott vállalati jelzáloghiteleit, amelyeket ez idáig mintegy 800 ügyfél vett igénybe. Mindezzel együtt a bank vállalati üzletágának jelzáloghitel-állománya meghaladta a 7 milliárd forintot. Az akár 80 millió forintos hitelkeretet biztosító termékek a már működő KKV-k mellett, a kezdő és a mikro vállalkozások, valamint a nehéz pénzügyi helyzetbe került cégek számára is elérhetők. A bank várakozásai szerint a jövőben egyre növekvő igény mutatkozik majd a vállalkozások részéről a hosszabb futamidejű, s emiatt alacsonyabb törlesztő részletekkel kínált jelzáloghitelek iránt. A Budapest Bank ezért szeptember 1-jétől tovább bővítette a vállalati ügyfelei számára kínált jelzáloghiteleit: a Kötetlen Vállalkozói Jelzáloghitel a piacon egyedülállóan hosszú, 15 éves futamidővel vehető igénybe, a hitel visszafizetésének türelmi ideje elérheti a 3 évet is. Az akár 80 millió forint összegű hitelt a bank forintban és devizában (EUR, USD, CHF) nyújtja ügyfeleinek.

A Budapest Bank vállalati üzletága tavaly novemberben kezdte meg a POS terminálok kihelyezését. Azóta a bank 186 ügyfelének 344 üzletében helyezett üzembe kártyaleolvasó-berendezéseket. Az idei év első félévének jelentős kezdeményezéseként a bank az élelmiszer-nagykereskedelemben érdekelt Tabán Trafik Zrt-vel kötött jelentős megállapodást. A Tabán Trafik Zrt. 18 ezer kiskereskedőt szolgál ki az ország egész területén elérhető, 100 darab mobil C+C áruházként üzemelő járműve segítségével. A társasággal létrejött megállapodás eredményeként a bank augusztustól felszereli e járműveket mobil POS terminálokkal, s ezzel Magyarországon elsőként, a vevők korszerű, készpénzkímélő fizetési megoldásokat is igénybe vehetnek. Az együttműködés két további eleme, a Budapest Bank által a kiemelt vevőknek felkínált Tabán Trafik folyószámlahitel, amely 100-500 ezer forint hitelkeretet biztosít a partnerek számára, valamint a Tabán Trafik bankkártya, melynek használata esetén a Tabán Trafik Zrt. további kedvezményeket biztosít vevőinek.

A bank tavaly májusban indított faktoring programja dinamikus növekedést mutatott az elmúlt 15 hónapban: a bank faktorált forgalma mára meghaladja a 10 milliárd forintot. Termékskáláját a pénzintézet az idén új elemekkel bővítette: a hazai és európai uniós mezőgazdasági támogatások, valamint az ÁFA-faktorálás bevezetése mellett létrejöttek az első, a Hitelgarancia Zrt. kezességvállalással biztosított megállapodások is. Az Agrár-vállalkozási Hitelgarancia Alapítvánnyal kötött megállapodás eredményeként júliustól pedig bank agrárgazdálkodó ügyfelei is igényelhetnek fedezeti garanciát faktoring szerződéseikhez. Ezen felül 2006 augusztusától a Budapest Banknál is elérhetővé vált az országos Lánchíd Faktoring Program, így mostantól igényelhető a Kis- és Középvállalkozási Célelőirányzatból folyósított 3 százalék kamatkedvezmény, mely a normál forgóeszközhitelnél kedvezőbb feltételekkel elérhető finanszírozást tesz lehetővé. A fizetési határidők hosszabbodása miatt a Budapest Bank az év második felében a piac további dinamikus bővülését várja, elsősorban a gépgyártás és feldolgozóipar, valamint az agrárium területén. A bank az év hátralevő időszakában a faktoring szolgáltatás további fejlesztésére összpontosít.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az idei év első félévének eredményeit értékelve Plank Gábor, a Budapest Bank vállalati üzletágát irányító vezérigazgató-helyettes elmondta: "Jól látható, hogy az elmúlt másfél évben az értékesítési hálózat bővítésére, a termékfejlesztésre, valamint a banki folyamatok hatékonyabbá tételére fordított jelentős kiadások dinamikus növekedést eredményeztek a Budapest Bank számára. Biztos vagyok benne, hogy a kis-és középvállalkozásokra összpontosító stratégia folytatásával, a makrogazdasági környezet vállalkozásokra gyakorolt kedvezőtlenebb hatásai ellenére is fenn tudjuk tartani az év első felét jellemző lendületes növekedést."

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm