10 °C Budapest

Spórolj tízezreket idén a nyaralásodon: ezeket a trükköket ismerned kell

2019. június 16. 13:02

Akkor se ess kétségben, ha még nem tudod, hova mész ezen a nyáron nyaralni, van még esélyed jó áron hozzájutni olcsó repülőjegyhet. A Pénzcentrum összeszedte, hol és hogy érdemes repülőjegyet foglalni úgy, hogy a lehető legalacsonyabb áron juthass hozzá.

A magyarok többsége, 62 százalék megy 2019-ben nyaralni. A megkérdezettek közül a legtöbben, 32 százalék kizárólag belföldi célpontot, 26 százalék pedig csak külföldi desztinációt jelölt meg - derül ki a hévízi NaturMed Hotel Carbona megbízásából a 18-59 éves korosztály körében végzett országos reprezentatív kutatásból. A legtöbben július második felében és augusztus elején mennek nyaralni, tehát még bőven van idő dönteni, kiválasztani a helyszínt és olcsón foglalni repülőjegyet.

A Pénzcentrum.hu összeszedett néhány tippet, ami megkönnyítheti a lehető legolcsóbb ajánlat megtalálását.

Légy rugalmas

Ha valaki elhatározza, hogy egyéni szervezésben és olcsón akar utazni, annak bizony rugalmasnak kell lennie, nem csak a dátumok, de az indulási és érkezési időpontok tekintetében is. Ha az első találat elrettentően drága, akkor nézd meg szomszédos napokat, esetleg heteket.

Cselekedj gyorsan!

Ha rábukkansz egy igazán jó ajánlatra, dönts gyorsan és vedd meg, hiszen nem tudhatod, meddig él az alánlat. Lehet, hogy csak aznap.

Maradj inkognitóban

Az internet nem felejt, a böngésződ megjegyzi a keresési előzményeidet, ezért nőnek folyamatosan a repülőjegyárak. Mindig inkognitó módban keress repülőjegyeket, hiszen így a böngészők csak kevés nyomot hagynak hátra utánunk, nem rögzítik a böngészési előzményeket, az adatok mindössze átmenetileg, az aktuális böngészés végéig maradnak meg a gépen. Firefoxban és Internet Explorerben a CTRL + Shift + P, a Chrome és az Opera esetén a CTRL + Shift + N billentyűkombinációval nyílik meg egy új, titkos ablak. (Vásárláskor zárd be az összeg inkognitó módban megnyitott ablakot, és nyiss egy teljesen újat.)

Használj árösszehasonlító oldalakat, applikációkat

Ma már egyre kevesebben foglalnak a légitársaságok oldalán, sokan inkább árösszehasomltó oldalakat használnak, melyek nem csak a legrövidebb, de a legolcsóbb útvonalat is pillanatok alatt kiszámolják. Ezek a legnépszerűbbek:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

  • Skyscanner
  • AirFare Watchdog
  • Momondo
  • azair
  • Cheapflighsfinder
  • Google Járatkereső
  • Kayak
  • Matrix Airfare Search
  • Pelikán

Tagadd le a családod!

Még ha ketten vagy többen utaztok is, mindig egy személynek keress repülőjegyet, hiszen ha a rendszer érzékeli, higy nem egyedül mész, automatikusan magasabb árat szabhat ki.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelekre! Minél több, fapados jegyeket kínáló portál levelére iratkozol fel, annál többféle akcióról értesülhetsz. Emellett nem árt a fapados járatok hírlevelére is jelentkezni, ők is küldhetnek akciós ajánlatokat, kuponokat.

Úti cél? Minek?

Ha nincs konkrét úti célod, de a lehető legolcsóbban nyaralnál, úgy is kereshetsz. Több oldalon (liligo.com vagy drungli.com) be lehet állítani úgy a keresési feltételeket, hogy a legolcsóbb európai célországot keresse meg nekünk egy hónapos intervallumban például.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm