10 °C Budapest

Mi ez a tömeg? Megtízszereződött a forgalom ezeken a helyeken

2019. július 4. 17:02

Idén mind az északi, mind pedig a dél partot tekintve 13 százalékkal többen, azaz körülbelül 260 ezren utaztak a nyári szezon első 16 napján a Balatonhoz, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban. A vasúttársaság nagy újítása a naponta 8 pár Balaton expressz szerelvényen elérhető étkezőkocsi-szolgáltatás, melyet az első két hétben több ezren vettek igénybe.

A strandszezon első 16 napjában jellemzően a Balaton és saját lakóhelyük között utaztak a pihenni vágyók, az utazások kis részét tették ki a tó körüli települések közötti utazások. Az országos adatokhoz képest nagyobb arányban, a menetjegyek 23 százalékát vásárolták meg a balatoni utasok online formában (e-Ticket vagy a vasúttársaság mobilalkalmazásának segítségével), míg 11 százalék az automatás, 8 százalék a fedélzeti, 58 százalék pedig a pénztári jegyváltás. Egyes balatoni vasútállomások utasforgalma akár meg is tízszereződhet nyaranta. Tavaly Siófok volt a legforgalmasabb balatoni állomás, de Fonyód és Zamárdi is dobogós helyen végzett. Őket Balatonfüred, Balatonlelle és Keszthely követte a rangsorban. Az utaskomfort emelése érdekében már július 1-jétől plusz egy InterCity-kocsi közlekedik a Balaton expressz járatain.

A nyári menetrend kezdete, június 15. óta az utazási komfortot növeli, és kellemes élményt ad a Budapest és Keszthely között oda-vissza, napi 8 pár Balaton expresszvonatban közlekedő étkezőkocsi is, ami Keszthely felé a vonat elején, Budapest felé a vonat végén található.

A Balaton expresszek étkezőkocsijában június második felében több mint 3200 vendéget szolgáltak ki. A legkedveltebb és leggyakrabban fogyasztott ital továbbra is a 390 forintért árult csapolt sör, amely újdonságnak számít a hazai étkezőkocsi-szolgáltatásban; már 2400 korsót csapoltak. Ételek közül a START Burger nevű, 100 százalékban marhahúspogácsával, cheddar sajttal és csalamádéval készülő hamburger a legkeresettebb; már több mint 700 darabot fogyasztottak. Ezt menüben, sült krumplival és csapolt sörrel is árusítják. A reggeli időszakban közlekedő járatokon népszerűek a forró italok és a különböző kávéféleségek.

A tavaly nyári utasszámok azt mutatják, hogy beváltak az elmúlt évek pálya- és járműfejlesztései, valamint az értékesítési újdonságok. Az elmúlt évek utasforgalmi adatai alapján a balatoni vonatok utasszáma a következő egy hónapban éri majd el a csúcspontját, jelenleg felfutás tapasztalható, amely várhatóan az étkezőkocsiban fogyasztó utasok számában is megmutatkozik majd.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem