2019. szeptember 18. szerda Diána

Liptai Klaudia sem úszta meg a lehúzást a reptéren: így kapta vissza a pénzét


Csúnyán megjárta Liptai Klaudia a reptéren nyaralás előtt, mert hiába próbált online becsekkolni, a rendszer nem engedte. Ez nem zavarta a légitársaságot abban, hogy a pultnál való becsekkolásért több tízezer forintot gomboljanak le a műsorvezetőről. Ő azonban megosztotta a Facebook-oldalán az esetet.

Londonba indult Liptai Klaudia barátnőjével és lányaikkal, viszont már a reptéren akadt egy kis bökkenő. Mivel a kiskorúakat nem engedte online becsekkolni a rendszer, a műsorvezető úgy gondolta, majd megoldják a pultnál, hiszen úgyis van feladós poggyászuk is.

Ó én kis naiv. Az utazás napján reggel 5 körül egy fáradt unott arcú kishölgy tartotta a markát az útlevelekért. - Online becsekkoltak?

- írta Liptai Klaudia a Facebookon. A történet folytatásából kiderül, hogy az ügyintéző hölgy egy telefonhívással ellenőrizte, hogy nem volt rendszerhiba, és kifizetette a 60 ezer forintos pótdíjat. A műsorvezető elmondása szerint "riadt utasként, aki meg van felemlítve attól, hogy egyszerűen nélküle indul el a gép", inkább fizetett, később azonban nem hagyta annyiban a dolgot. Felhívta férjét, aki egyből intézkedett.

Kiderült, hogy a légitársaság és a repjegy.hu - ahol korábban a jegyeket vette, és becsekkolni próbált - nem egyeztettek egymással. Így a pótdíj összegét még aznap visszautalták.

A műsorvezető esete egyáltalán nem egyedi, a budapesti repülőtéren valóban kihasználják az utasok feledékenységét, és hatalmas pótdíjakat számolnak fel. A minap számoltunk be róla, hogy a hivatalos pótdíj duplájárt csekkolhatott csak be a repülőgépére egy pár Ferihegyen: júliusban Budapestről repültek Berlinbe, ám elfelejtettek időben becsekkolni, és ezt már csak személyesen, a reptéren tehették meg. A történet nagyon hasonlóan indul Liptai Klaudia esetéhez, viszont a párnak gyanús lett, hogy túl nagy összeget akarnak velük megfizettetni.

A Wizz Air honlapja szerint fejenként 30 eurót (kb. 9950 forintot) kell fizetnie annak, aki a társaság földi kiszolgálószemélyzeténél, utólag akarja intézni a becsekkolást. Ezzel szemben a kiszolgálók összesen 40 ezer forintot gomboltak le róluk, amit már akkor ott megpróbáltak szóvá tenni:

Nem értettük, ezért először ki is álltunk a sorból, hogy ellenőrizzük a Wizz Air honlapját. De jól emlékeztünk, tényleg 9950 forintos pótdíjat írtak. Visszaálltunk és rákérdeztünk, hogy mégis miért kerül ez a szolgáltatás itt a duplájába. Ellentmondást nem tűrő hangon közölték, hogy náluk ez ennyi. Ha tetszik, utazunk, ha nem tetszik, maradunk.

A becsekkolókapun átérve a személyzet egy másik tagjának is megmutatták a nyugtákat, amelyeken az "airport checking fee″ (reptéri utasfelvételi díj) szolgáltatás helyett a "catch your flight″ (érd el a gépedet) megnevezés szerepelt. A hölgy elmondta a párnak, hogy egyáltalán nem követhető nyomon, milyen szolgáltatást vettek igénybe az utasok:

a nyugtákra szándékosan nem a pontos megnevezést írják, mert így könnyebben el lehet utasítani a panaszokat.

A légitársaság egyébként elég keményen szabályozza a szerződésben, hogy kezelési költségként legfeljebb 10 eurót (kb. 3300 forintot) számolhatnak fel a földi kiszolgáló szervezetek. Ehhez képest a Malév GH a budapesti reptéren több mint háromszoros áron dolgozik. A párral beszélgető alkalmazott szerint

a cégen belül egyfajta ösztönző rendszer működik, hogy ki tud minél többet lehúzni a Wizz Air utasairól.

Jól jönne 3 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 3 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 52 421 forintos törlesztővel a CIB Bank (THM 8,17 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (54 071 Ft/hó; THM 10,03%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az OTP (63 419 Ft/hó; THM 16,06 %) ajánlata, de érdemes megnézni az K&H és az Erste ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

09.19-09.25
Országos

Spar

09.19-09.25
Országos

Lidl

09.19-09.25
Országos

Aldi

09.19-09.25
Országos

Tesco

09.19-09.25
Országos

Auchan

09.19-09.25
Országos

Kika

09.18-10.01
Országos

CBA

09.12-09.18
Országos