2020. szeptember 19. szombat Vilhelmina

Újabb botrány Ferihegyen: keményen lehúzzák a feledékeny utasokat


A hivatalos pótdíj duplájáért tudott csak utólag becsekkolni egy feledékeny pár a repülőgépére. Ugyanis a Malév GH munkatársai olyan extraszolgáltatásokat is kiszámláztak, amit nem is vettek igénybe. Végül fizettek, mert nem akarták bukni a repjegyet, és az utazást. Egy dolgozó szerint a földi kiszolgáló vállalatnál még ösztönzik is a munkatársakat, hogy "minél több pénzt húzzanak le a Wizz Air utasaitól."

A hivatalos pótdíj duplájárt csekkolhatott csak be a repülőgépére egy pár Ferihegyen: júliusban Budapestről repültek Berlinbe, ám elfelejtettek időben becsekkolni, és ezt már csak személyesen, a reptéren tehették meg. Az Indexnek nyilatkozva elmondták, hogy a Wizz Air honlapja szerint fejenként 30 eurót (kb. 9950 forintot) kell fizetnie annak, aki a társaság földi kiszolgálószemélyzeténél, utólag akarja intézni a becsekkolást. Ezzel szemben a kiszolgálók összesen 40 ezer forintot gomboltak le róluk.

Nem értettük, ezért először ki is álltunk a sorból, hogy ellenőrizzük a Wizz Air honlapját. De jól emlékeztünk, tényleg 9950 forintos pótdíjat írtak. Visszaálltunk és rákérdeztünk, hogy mégis miért kerül ez a szolgáltatás itt a duplájába. Ellentmondást nem tűrő hangon közölték, hogy náluk ez ennyi. Ha tetszik, utazunk, ha nem tetszik, maradunk

- mondta a portálnak a pár férfi tagja. Végül, mivel nem akarták bukni a repjegy árárt, meg az egész utazást, fizettek. A becsekkolókapun átérve a személyzet egy másik tagjának is megmutatták a nyugtákat, amelyeken az "airport checking fee″ (reptéri utasfelvételi díj) szolgáltatás helyett a "catch your flight″ (érd el a gépedet) megnevezés szerepelt.

Nehezen léptünk túl azon, hogy a földi kiszolgáló személyzet több pénzt szed be az utasoktól, mint amennyit maga a Wizz Air kér. A hölgy már a felmondását töltötte a cégnél, valószínűleg ezért állt szóba velünk. Rögtön azt kérdezte, tudjuk-e egyáltalán mit jelent az a bizonyos ′catch your flight′ nevű szolgáltatás? És egyáltalán, miért ez a szolgáltatás neve, miért nem ′airport checking fee′ néven fut? Hát, nem tudtuk

- mondta a férfi. A pár azt is megtudta a hölgytől, hogy egyáltalán nem követhető nyomon, milyen szolgáltatást vettek igénybe az utasok: a nyugtákra szándékosan nem a pontos megnevezést írják, mert így könnyebben el lehet utasítani a panaszokat. A légitársaság egyébként elég keményen szabályozza a szerződésben, hogy kezelési költségként legfeljebb 10 eurót (kb. 3300 forintot) számolhatnak fel a földi kiszolgáló szervezetek. Ehhez képest a Malév GH a budapesti reptéren több mint háromszoros áron dolgozik.

A párral beszélgető alkalmazott szerint "a cégen belül egyfajta ösztönző rendszer működik, hogy ki tud minél többet lehúzni a Wizz Air utasairól."

Az Index szerint a Malév GH éves szinten több százmilliókat kaszál a Wizz Air utasainak megrövidítéséért. A portál kereste a légitársaságot és a Malévet is, de egyik cégtől sem érkezett válasz a kérdésekre.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos

Spar

09.18-09.23
Országos

Interspar

09.18-09.23
Országos

Tesco

09.17-09.23
Országos

Tesco

Tanévkezdés
08.18-09.20
Országos

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.