2020. szeptember 25. péntek Eufrozina, Kende

Így úszhatod meg fillérekből a családi korcsolyázást: rengeteg az ingyenes lehetőség


Végre itt a téli szünet, sok szülő kivette a december 27-ét és 28-át is, vagyis több, mint egy hét áll a családok rendelkezésére , hogy kipihenjék 2018 fáradalmait, felöltődjenek és ezzel együtt minőségi időt töltsenek együtt. Viszont a karácsonyi időszak igencsak megterheli a családi költségvetést: az ajándékok, a nagybevásárlás mind mind jelentős anyagi terhet ró a családokra. Viszont néhány helyen ingyen is korizhat a család, vagyis ha mindenkinek van korcsolyája, egy fillérbe sem kerül a családi program.

2018-ban a tavalyinál 4 ezer forinttal többet, átlagosan csaknem 47 ezer forintot költenek a magyar háztartások a karácsonyi ünnepekhez kapcsolódó kiadásokra - derül ki a CIB Bank kutatásából. Ugyanakkor arról sem szabad megfeledkezni, hogy korántsem csak a karácsonyi kiadásokra kell költeni decemberben: ott van még a rezsi, sokaknak a lakbér. Anyagilag tehát igencsak megterhelő ez az időszak. 

Épp ezért egy a két ünnep közötti családi program is jelentős anyagi nehézséget jelenthet sokak számára. A jó hír viszont, hogy például egy családi korcsolyázást fillérekből megúszhatunk. Sok helyen ugyanis nem kell belépőt fizetni, pénzt csak akkor kell költeni, ha valakinek nincs korcsolyája, ez esetben pedig mindösze a bérlést kell állni. A teljesség igénye nélkül itt vannak azok a helyek, ahol ingyen lehet korcsolyázni a fővárosban.

A korcsolyabérlésnél általában az alacsonyabb összeg a gyermek, a magasabb összeg pedig a felnőtt méretre vonatkozik.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor kalkulátorunk szerint 60 hónapos futamidőre jelenleg az UniCredit Bank nyújtja a legjobb ajánlatot, náluk 42 099 forintos törlesztővel számolhatsz; míg az MKB Banknál 43 358 forintos törlesztőt ígér a 10,95%-os THM. Érdemes még megemlíteni a Cetelem, a K&H Bank, illetve a Raiffeisen Bank ajánlatát is, náluk a teljes futamidőre tekintve 11,28% és12,84% közötti THM-mel kalkulálhatsz. Ha kíváncsi vagy arra is, mennyit kell visszafizetni összesen a hazai bankoknak, ha 2 millió forintot veszel fel 60 hónapos futamidőre, akkor a kondíciókért és egyéb kedvezményekért kersd fel a Pénzcecntrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.24-09.30
Országos

Lidl

09.24-09.30
Országos

Auchan

09.24-09.30
Országos

Interspar

09.24-09.30
Országos

Spar

09.24-09.30
Országos

Tesco

09.24-09.30
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó