2020. október 21. szerda Orsolya

Horrorárak a Balatonnál: ennyit tapsolnak el a fiatalok a Soundon


A Balaton Sound Európa egyik legkedveltebb eletronijus zenei feszziválja, amely idén is nagy népszerűségnek örvendett. A Pénzcentrum ellátogatott a helyszínre, hogy onnan számoljunk be Magyarország egyik leglátogatottabb eseményéről.

Nehéz megmondani, hogy mennyien vannak az idei Balaton Soundon, de a tömeg hatalmas - a sok embertől lépni sem lehet, ez pedig nem feltétlenül válik a fesztivál előnyére. A tömeg ugyanis valóban óriási, az tehát, hogy "lépni sem lehet" szószerint értendő.

A lejutás egyébként meglepően könnyen ment, az előzetes előrejelzések ellenere semmilyen dugó nem volt az M7-en. Az utat cirka másfél óra alatt abszolváltuk. Zamárdiban sem tapasztaltunk különösebb fennakadast, bár az erre autózóknak figyelniük kell az úton gyakran koordinálatlanul átvago fesztiválozókra.

A fesztivál maga hozza az eddig ismert (ár)színvonalat.

A The Chainsmokers péntek esti koncertjén alig volt értékelhető állóhely, a különböző stílusokat felvonultató sátrak pedig hajnalig televoltak. Az egész várost ellepik a fesztiválról távozó vagy oda érkező fiatalok.

Akárcsak az elmúlt években, a fesztivál idén is teljesen készpénzmentes, fizetni csak kártyával vagy fesztiválkártyával lehet. Viszont ennek költsége tranzakciónként 300 forint.

Az árak borsosak, de semmibem sem múlják felül a budapesti belvárosi árakat. Egy hamburger 1500-2000 forint, egy sört már 750 forintért megkapunk. Fontos újitas, hogy a söröspohárért 500 forintot kell fizetni, mit a fesztivál után visszaválthatunk. Az élelmesebbek meg tudnak vacsorázni 1000 forintbol, egy hotdog ugyanis ennyibe kerül.

A pizza valamivel drágább, azért már legalább 2000 forintot kell fizetnünk, ráadásul a minőség sem a legjobb - a mi rendelésünk pedig egyenesen hideg volt. A fesztiválon természetesen az alkohol a legdrágább: egy feles vodka akár 2000 forint is lehet, és nem a prémium minőségből. Egy jobb minőségű italért simán felszámolnak 3000 forintot.

Az igazan élelmesek azonban olcsón is megúszhatják.

Egyreszt mivel a fesztiválon folyamatosan üzemel egy Aldi, ahol diszkont arakom vásárolhatnak - bar a sor óriási. Másrészt a fesztivál mellett üzemel egy éjjel-nappali italdiszkont is, illetve egy kis étkezde, ahol átlagos büfé és diszkontáron tudunk vásárolni.

Az 1000-1500 forintos különbség megéri a gyaloglást. Ami a forgalmat illeti, a helyi diszkont tulajdonosa kérdésünkre elárulta:

Láttam már harapósabb Soundot.

A taxisokkal érdemes vigyázni: nekünk egy 500 metetes fuvart kínált egy jelzés nélküli taxis 3000 forintért. A külföldiek például könnyen bedőlhetnek az lyen átverésnek. A fesztivalon egyébként rengeteg a külföldi, főleg német és angol szót lehet hallani, de azért a magyarok vannak többségben, közülük is a fiatalabb korosztály. A szállodák árai borsosak, de így is aligha találunk már szabad szállást.

Szemmel láthatóan a város gyorséttermei is alkalmazkodtak a soundi árakhoz: a vasútállomás melletti büfében egy rántot sajt 2000 forint, egy gyrostál pedig 1800 forint. A fesztiváljegy ára sem alacsony, de ha belegondolunk, hogy sokan az itt fellépők közül önálló koncertjéért is elkérnek 20-30 ezer forintot, korrektnek nevezhető a belépők árazása.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.15-10.21
Országos

Lidl

10.15-10.21
Országos

Auchan

10.15-10.21
Országos

Tesco

10.15-10.21
Országos

Spar

10.15-10.21
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó