2017. március 23. csütörtök Emőke
Hírek » Utazás

Gigabírság: láthatatlan KRESZ-szabály szedi áldozatait a Tesco-parkolóban

Ellopták a táblát, és szinte teljesen lekopott a felfestés az aszfaltról, ezért véletlenül mozgássérültek részére fenntartott helyen hagyta az autóját egy férfi a Tesco parkolójában. Mire végzett a bevásárlással, 50 ezres büntetés várta. Utánajártunk, mit lehet tenni ilyen helyzetben.

Sokakhoz eljutott a Facebookon, hogy a budakeszi Tesco parkolójában megbüntettek egy autóst, amiért mozgássérültek számára fenntartott helyen parkolt. Ezzel eddig nem is lenne semmi probléma, csakhogy egyetlen tábla sem jelezte, hogy az a parkolóhely a mozgássérülteké, a felfestés pedig annyira lekopott az aszfaltról, hogy a késő délutáni napsütésben egyáltalán nem lehetett észrevenni. A család a bevásárlás végeztével, amikor visszatért az autóhoz, már egy 50 ezer forintos büntetést talált a szélvédőn. 

Az eset apropóján a Pénzcentrum megkereste az Országos Rendőr-főkapitányságot (ORFK), mit lehet tenni ilyen helyzetben. Kérdésünkre igen rövid, és nem túl sokatmondó válasz érkezett:

Egyedi ügyben az arra vonatkozó eljárási szabályoknak megfelelő jogorvoslattal lehet élni, amennyiben a döntés alapját képező tényállással a megbírságolt személy bármely okból nem ért egyet" 

- közölte az ORFK.

Tehát van lehetőség arra, hogy kevesebbel is megúszd, ha véletlenül belefutsz egy ilyen helyzetbe. Egy próbát mindenképp megér, mielőtt befizeted az 50 ezres bírságot.

Kattints! Brutál gázszámlákat kapnak hamarosan a magyar háztartások

Elsőkörben a rendőrségnél kell kopogtatni a csekkel, és elmondani a bírságolás körülményeit. Amennyiben ott nem jársz szerencsével, akkor a bírósághoz is lehet fordulni, de itt már jóval óvatosabbnak kell lenni. Mert, ha a bíróságon neked adnak igazat, akkor elengedik a büntetést, ha viszont úgy ítélik, hogy jogtalan a felháborodásod, akkor már nem 50, hanem 100 ezer forintot kell befizetni.

Hozzászólások száma: 9 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Lappangó betegség: jól nézd meg, mit veszel a boltban
A címke mindent elárul a problémás élelmiszerekről.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Nyaralni indulsz? Ennyibe kerül a szállás egy éjszakára fejenként

Amikor utazni indulunk sokszor felvetődik a kérdés, hogy milyen szállást válasszunk, nagyjából mekkora árakkal kalkulálhatunk. Egy friss térkép szerint viszont nem kell tippelgetnünk akkor, ha Airbnb-t...
 

Tuti tipp: így többé nem esik le a ragtapasz

Ha neked is mindig gondot okoz az ujjadon lévő sebek leragasztása, akkor van egy jó hírem: egy szuperegyszerű trükköt kell csak bevetned és többé nem lesz gond azzal, hogy leesik a ragtapaszt. ...
NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

kert
03.23-04.20
Országos

Lidl

03.23-03.29
Országos

Aldi

03.23-03.29
Országos

Spar

03.23-03.29
Országos

Interspar

03.23-03.29
Országos

Auchan

03.23-04.12
Országos

Auchan

03.23-03.29
Országos

Lidl

deluxe
03.20-03.23
Országos

  Ajánlatunk