11 °C Budapest

Fénysebességgel drágul a Sziget: itt vannak az árak

Pénzcentrum
2014. augusztus 12. 11:31

Fénysebességgel drágul a Sziget - egy év alatt a napi jegy 2000 forinttal, a dobozos sör 100 forinttal, a folyó bor pedig szintén 100 forinttal lett drágább.

A bő 20 évvel ezelőtti induláskor a világ legolcsóbb nyaralásaként hirdetett Sziget fesztivál ma már inkább a tehetősebb, főként külföldi látogatók játszótere lett, és a legtöbb magyar már csak egy-egy napra jut ki az Óbudai Szigetre. Ezt korábban Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója is megerősítette: a bérletek 90 százalékát a külföldiek vásárolják, tíz százalékot pedig a magyarok, miközben a napijegyeknél, 80-20-as aránnyal fordított a helyzet.

A költségekre azonban még egy napra is érdemes jó előre felkészülni, idén sem lett olcsóbb ugyanis a fesztivál. A napijegy 16 ezer forintba, egy doboz sör 740 forintba, míg egy deci folyó bor 400 forintba kerül. Persze nem volt ez mindig így: az tény, hogy a fesztivál már az első évektől egységes árakkal várja a látogatókat, azonban míg korábban az árakat akarták mesterségesen alacsonyan taratani, már évek óta úgy tűnik, inkább drágít a monopolrendszer. Megnéztük, hogy Európa egyik legnagyobb fesztiválján hogyan alakultak az elmúlt 2 évtizedben az árak.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem