2019. június 26. szerda János, Pál

Ezek a legmegbízhatóbb 1-3 éves autók: mutatjuk a toplistát


A kényelmi extrák okozzák a legtöbb kellemetlenséget az 1-3 éves autóknál, ugyanis a leggyakrabban az ezeket működtető elektronika romlik el - derült ki a JD Power felméréséből. Kiosztották a megbízhatósági díjakat is: négy kategóriában hirdettek győztest.

A modern technológia gyakorta okoz fejfájást az autótulajdonosoknak: az audio, kommunikációs, szórakoztató, és navigációs rendszerek a 10 leggyakoribb problémaforrás között voltak a JD Power 2019-es elégedettségi tesztjén, amit Nagy-Britanniában készítettek. A tanulmány nyolc kategóriában vizsgálta a tulajdonosok elégedettségét az 1-3 éves kocsiknál. A többi között a vezetési élményt, a szórakoztató elektronikát, a navigációt, vagy a férőhely nagyságát is pontozták az autósok.

Sok a gond az extrákkal

Kiderült, hogy az egyik legbajosabb kényelmi extra a navigációs rendszer: a tulajdonosok a többi között a gyenge vételre. Egyébként ezen és a férőhely kategórián kívül mindenhol egyértelmű javulást mutatnak az adatok a JD Power szerint, és az is kiderült, hogy a prémiumautók tulajdonosai gyakrabban találkoznak meghibásodásokkal - ez általában a beépített navigációs rendszerek miatt van.

A válaszokból látható, hogy leginkább a motorok meghibásodását nem tolerálják az autósok: kiderült, hogy az emberek 12 százalékkal kisebb valószínűséggel vásárolnak újra abból a márkából, amellyel korábban már megégették magukat. Az elektromos és hibrid autókról pedig az derült ki, hogy sokkal több velük a probléma, mint az átlagos kocsikkal: összességében a navigációval, a motorokkal és az ülésekkel voltak problémák. Ugyanakkor, akinek ilyen kategóriájú autója van, az a jövőben is szívesen választaná ugyanazt a márkát.

Az autók összhatására vonatkozó panaszok esetében 10-ből nyolc a tervezésre vonatkozik: beleértve a túlzott szélzajt, közúti zajt és az anyaghasználatot.

A JD Power szerint ahogyan a technika fejlődik, újabb és újabb potenciális problémaforrások jelennek meg: főképpen az új biztonsági berendezések miatt (sávtartó rendszer, holttérfigyelés stb.). Kiderült, hogy ezek leginkább a prémiumautók esetében okoznak gondot - hiszen azokban több van.

Amikor megvizsgáljuk a viszonylag új biztonsági technológiák PP100-as pontszámát, egyértelmű, hogy a gyártóknak még mindig sokat kell tenniük annak érdekében, hogy tökéletesítsék a rendszereket - különösen azokat a prémium márkákat, amelyek jelentős előnyként jelenítik meg őket

- mondta a Josh Halliburton, a JD Power európai vezetője.

A tanulmány azt is kimutatta, hogy a visszavásárlási szándék nőtt, hiszen az idén 49 százalék azt mondta, hogy biztosan ugyanazt a márkát fogja választani, ha autót vásárol. 2015-ben ez az arány 43 százalék volt, ez a szám 2019-ben 54 százalék.

Lássuk a legjobbakat!

Összességében a Peugeot vezeti a megbízhatósági listát, 77 pontot kapott a tuljdonosoktól, a második a Skoda 88-cal, harmadik pedig a Hyundai 90-nel - ugye minél kevesebb a pont, annál jobb. A lista másik végén a BMW áll 184 ponttal - a JD Power szerint ugyanis ennyi meghibásodás jutott 100 kocsira. A második legrosszabb a Fiat 173 ponttal, előtte pedig a 167 pontos Audi áll.

A típusok között több méretkategóriában is kiosztották a megbízhatósági díjakat:

  • A legjobb közepes méretű autó: Opel Insignia
  • A legjobb kis méretű SUV: Opel Mokka/Mokka X
  • A legjobb városi autó: VW UP!
  • A legjobb kompakt SUV: VW Tiguan

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,75 százalékos THM-el, és havi 85 891 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 80 439 forintos törlesztőt ígér a 2,66 százalékos THM; míg az MKB Banknál szintén alacsony, 2,70 százalékos THM is alacsony, 80 631 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a OTP Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Ezt kevés magyar tudja: így lehet pofátlanul olcsó a luxusnyaralás
Görögországban, Spanyolországban, Mallorcán, Ibizán még bőven lehet nyaralni akár október közepéig.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

06.27-07.03
Országos

Aldi

06.27-07.03
Országos

Auchan

06.27-07.03
Országos

Lidl

06.27-07.03
Országos

Spar

06.26-07.03
Országos

Tesco

06.20-06.26
Országos

Auchan

06.20-06.26
Országos

Aldi

06.20-06.26
Országos

  Ajánlatunk